2 Mayıs 2024 Perşembe

Çilem Doğan'ın itirazı reddedildi

Kendisine sistematik şiddet uygulayan ve seks işçiliğine zorlayan Hasan Karabulut'a özsavunmasını kullanan Çilem Doğan'ın, 15 yıl hapis cezasına çarptırılmasına dair Yargıtay'a yaptığı itiraz reddedildi.

Kendisine sistematik şiddet uygulayan ve seks işçiliğine zorlayan Hasan Karabulut'u ölmemek için özsavunmasını kullanan, bu sebeple de 15 yıl hapis cezası alan Çilem Doğan'ın Yargıtay'a itirazı reddedildi.

Çilem Doğan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı Adana 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde "tahrik ve iyi hal indirimi" ile 15 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Doğan'ın avukatı, müvekkilinin uygun görülecek adli kontrol tedbirleriyle serbest bırakılması için talepte bulunmuştu. Mahkeme heyeti, Çilem Doğan'ı 20 Haziran 2016 yılında 50 bin TL kefaletle tahliye etmiş, dava dosyasını da Yargıtay'a göndermişti.

Çilem Doğan'ın hapis cezası, 5 yıl sonra geçtiğimiz ay Yargıtay tarafından onandı. Yargıtay'ın onayı sonrası Doğan'ın avukatı İsa Ayanoğlu, kararın düzeltilmesi için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na itiraz sundu. Yargıtay, Doğan'ın itirazını reddetti. Böylece Doğan'ın ceza dosyası kesinleşmiş oldu.
Umutlarını kaybetmediklerini ifade eden avukat Ayanoğlu, "Olayla ilgili 7 yeni tanık var. Onların dinlenmesi ve yeni deliller ışığında yeniden yargılama talep ettik" dedi.