24 Nisan 2024 Çarşamba

Çiğli Belediyesi işçilerinin direnişi kısmi kazanımla sonuçlandı

Kod-46 ile işten çıkarılan ve hakları gasp edilen 74 Çiğli Belediyesi işçisinden 73'ü işe geri alınırken, eylemlere öncülük edenlerden biri olan işyeri temsilcisi Nail Uytaş'ın iş akdi feshedildi. İşçilerin bayram sonrası yapılacak görüşmede, Uytaş'ın işe geri alınmaması durumunda yeniden direnişe başlayacaklarını açıkladı.

Toplu sözleşme hakları gasp edildiği için iş bırakma eylemi yapan ve Kod-46 ile işten çıkarılan 74 Çiğli Belediyesi işçisinden 73'ü işe iade edildi. Eylemlere öncülük edenlerden biri olan işyeri temsilcisi Nail Uytaş ise Kod-49'a dayandırılarak işe geri alınmadı.

Uytaş, "İşçinin yapmakla ödevli bulunduğu görevleri kendisine hatırlatıldığı halde yapmamakta ısrar ettiği" bahanesiyle işe geri alınmadı. İşyeri temsilcileri Uytaş'ın işe geri alınmamasına tepki gösteren işçiler, bayram sonrası yapılacak görüşmeyi bekliyor. Uytaş, işe geri alınmazsa işçiler yeniden direniş başlatacaklarını söyledi.

DİSK'e bağlı Devrimci Turizm İşçileri Sendikası (Dev Turizm-İş) ile CHP'li Çiğli Belediyesi arasında belediye bünyesindeki şirketlerden Çiğli Gıda A.Ş.'de çalışan işçilerle ilgili toplu sözleşme görüşmeleri devam ederken işçileri işten atmıştı. Öte yandan Çiğli Gıda A.Ş. toplu iş sözleşmesi görüşmeleri gerçekleştirdiği sendikanın yetkisiz olduğunu iddia etmişti.

17 Temmuz'da hakları gasp edilen ve Kod-46 ile işten çıkarılan işçiler direnişe başlamıştı.

İşten atılan işçilerden 73'ü işe geri alınırken, maaşlarının da 26 Temmuz Pazartesi günü ödeneceği taahhüt edildi.

Diğer yandan CHP'li Çiğli Belediyesi ile Dev Turizm-İş Sendikası arasındaki toplu sözleşmede görüşmelerine de devam edilecek.