20 Mayıs 2024 Pazartesi

CHP'nin listesi belli oldu

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 17 kişilik MYK'sının tamamını korudu. Sol kanatta yer alan birçok isim listeye giremedi.
CHP PM ve MYK toplantılarında milletvekili adayları da belli oldu. 
 
Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, dün akşam sonuçlanan toplantılarda Kılıçdaroğlu, 24 Haziran genel seçimleri için 17 kişilik MYK'sının tamamını korudu. Sol kanatta yer alan birçok isim listeye giremedi. Fikri Sağlar, İlhan Cihaner, Zeynep Altıok, Ali Şeker, Musa Çam, Hilmi Yaracıyı, Barış Yarkadaş, Eren Erdem, Mustafa Balbay dışarıda bırakıldı. MYK üyelerinin ise tamamı korundu. 
 
İlhan Cihaner ile birlikte "manifesto" yayımlayan Selin Sayek Böke İzmir'den aday gösterildi. Muharrem İnce'nin ekibinden sadece Tanju Özcan, Yaşar Tüzün ve Emre Köprülü listede yer aldı. 
 
SP için Konya, Samsun ve İstanbul gibi illerde bazı sıralar boş bırakıldı. 
 
AKP kurucularından eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in Konya birinci sıradan aday gösterildiği belirtilirken, ikinci sıranın da "Milli İttifak"ta olan SP'li bir isim için boş bırakıldığı kaydedildi. 
 
Milletvekili kesin aday listeleri 30 Mayıs'ta ilan edilecek. CHP, hem seçim bildirgesini hem de milletvekili adaylarını 24 Mayıs'ta ATO Congresium'da yapılacak törenle açıklayacak. Kılıçdaroğlu, mitinglerinin startını 25 Mayıs'ta Çanakkale'den verecek.