17 Mayıs 2024 Cuma

'CHP'li belediyeler Özışık kardeşlere ödeme yapıyor' diyen KRT muhabiri işten atıldı

KRT muhabiri Çağdaş Ulus, CHP'li Maltepe ve Ataşehir belediyelerinin Hadi, Süleyman ve Baki Özışık kardeşlere ödeme yaptığına dair attığı twitlerin ardından işten çıkarıldı.

KRT TV muhabiri Çağdaş Ulus, CHP'li Ataşehir ve Maltepe belediyelerinin Hadi, Süleyman ve Baki Özışık kardeşlere düzenli ödeme yaptığına dair paylaşımlarının ardından işten çıkarıldığını duyurdu.

Ulus Twitter hesabından "CHP'li belediyelerin Hadi-Süleyman ve Baki Özışık kardeşlere düzenli ödeme yaptığına dair attığım tweetler sonrası KRT yönetimi tarafından hukuksuzca iş akdim feshedildi. Kamuoyuna açıklamamdır" diyerek yazılı açıklamasını paylaştı.

Sözkonusu açıklamada Ulus işten çıkarılma sebebinin 22 Mayıs'ta yaptığı paylaşımlar olduğunu söyledi. O paylaşımlarında Ulus CHP'li Maltepe ve Ataşehir belediyelerinin Hadi, Süleyman ve Baki Özışık kardeşlere gazete ilanı adı altında ödemeler yaptığını, Maltepe belediyesinin de Özışık kardeşlere üç yıl boyunca araç tahsis ettiğini belirtmişti.

Kanalın genel yayın yönetmeni Fikret Bulut'un önce paylaşımlarını silmesini istediğini daha sonra istifa etmesini istediğini belirten Ulus bu talebi kabul etmediği için baskıyla karşılaştığını ifade etti. 28 Mayıs Cuma gününe kadar kanala giderek düzenli mesai yaptığını belirten Ulus, 29 Mayıs Cumartesi günü haftalık iznini kullandığını, 31 Mayıs günü ise "3 gün boyunca işe gelmediği" gerekçesiyle iş akdinin feshedildiğini söyledi.

"Ben sadece gazetecilik yaptım" diyen Ulus konuyu yargıya taşıyacağını bildirdi.