27 Nisan 2024 Cumartesi

CHP tacizci ilçe başkanı Koçak'ı koruyor

CHP Derince İlçe Başkanı Birkan Koçak'ın, gençlik kollarında çalışma yürüten genç bir kadına yönelik tacizde bulunduğu ve taciz saldırısına uğrayan kadınların defalarca sorgulanarak üzerlerinde baskı kurulduğu ortaya çıktı. Kocaeli Kadın Platformu, Koçak'ın taciz saldırılarına ilişkin parti binası önünde eylem yaptı.

Kocaeli'nin Derince ilçesinde CHP'li İlçe Başkanı'nın, gençlik kollarında çalışma yürüten genç bir kadına tacizde bulunduğu ortaya çıktı. İlçe Başkanı Birkan Koçak'ın taciz saldırısına maruz kalan kadınlara yönelik sorgu adı altında baskı kuruldu, CHP yönetimi kadınları suçlayarak, Birkan Koçak'ı korumaya aldı. İki aydır gündemde olan tacize rağmen Koçak  görevine devam ederken, tacizi parti içinde gündemleştirenler hakkında disiplin soruşturması başlatıldı.

CHP Derince İlçe Başkanı Koçak'ın kadınlara yönelik taciz saldırısına ilişkin Kocaeli Kadın Platformu, CHP İl Gençlik Kolları Başkanlığı önünde eylem yaptı.

Kadınlar adına konuşan Elif Sinem Arıkan, basına yansıyan haberlerin ardından CHP içinde faaliyet yürüten kadınların yanı sıra CHP İl yönetimi ile görüşme yaptıklarını aktardı. "Kadının beyanı esastır" ilkesinin görmezden gelindiğini, tacize uğrayan kadının çeşitli kişiler tarafından defalarca sorgulandığını, üzerinde baskı kurulduğunu, kadınların suçlandığını ve tacizci İlçe Başkanı Birkan Koçak'ın korunduğunu kaydeden Arıkan, CHP'li yöneticilerin tacize uğrayan kadınların gizliliğini ihlal ettiklerini de belirtti.

Konunun CHP Genel Merkezi'ne taşındığı fakat sürecin uzaması nedeniyle gizliliği ihlal edilen kadınlar ve parti içindeki tüm kadınların güvenliklerinin gözardı edildiğini söyleyen Arıkan, kadın üzerinde baskının artması, politika üretme süreçlerinin engellenmesi olasılığına işaret etti.

İki ay önce açığa çıkan taciz saldırısına ilişkin CHP Genel Merkezi ve Kocaeli yönetiminin bir açıklama yapmamasına tepki gösteren Arıkan, bu süre içerisinde Birkan Koçak'ın görevine devam ettiğini, tacizi parti içerisinde gündeme getiren kadınlara hakaret edildiğini, süreci takip eden partililer hakkında disiplin süreci başlatıldığını söyledi.

Arıkan, "Kadının beyanı esastır" demeye, önüne "ama", "fakat" koymadan şiddetin, tacizin karşısında durmaya, bulundukları her örgüt, siyasi parti, kamusal alan, sokağın ve evin kadınların güvenle yaşamlarımızı sürdürebileceği, eşit, özgür alanlar olması için mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı.

Arıkan son olarak şunları söyledi: "Hakkında taciz iddiaları bulunan kişiye gerekli yaptırımları uygulamak yerine, bu kişiyle görünürlüğü tercih eden tüm siyasetçileri ifşa ediyoruz. Hiçbir kadın hiçbir alanda eşitsizlik karşısında yalnız yürümeyecek. Şiddet, taciz, baskı kimden ve nereden gelirse gelsin ses çıkarmaya devam edeceğiz."