1 Mayıs 2024 Çarşamba

CHP Şişli İlçe Binasında eylem yapan Dev-Güç üyeleri tahliye edildi

Dev-Güç üyeleri, Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal harekatı sırasında, tepkilerini dile getirmek için CHP Şişli İlçe Binasını eylem yapmıştı. Bugün görülen duruşmada tahliye edililer.

Gençliğin Devrimci Güçleri (Dev-Güç) üyeleri Gamze Taşçı, Can Çıldır ile Ali Düzgün, Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik düzenlediği saldırıları protesto etmek amacıyla 16 Ekim'de, tezkereye evet oyu veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şişli İlçe Binasında eylem gerçekleştirdi.

Eylemden sonra gözaltına alınan Dev-Güç üyeleri "Siyasi partinin zorla faaliyetini engellemek" iddiasıyla tutuklandı.

Bugün İstanbul Adliyesi 33. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Dev-Güç üyeleri, tutuklandıkları suçlamadan tahliye olurken, bir sonraki duruşma 31 Mart 2020'ye ertelendi.

'CHP PATRONLARIN SÖZCÜLÜĞÜNÜ YAPARAK HALKIN GÖZÜNE PERDE İNDİRMEKTEDİR'
Dev-Güç üyesi Can Çıldır savunmasında, ortada bir işgal değil, protesto olduğunu belirterek, "CHP de yıllardır muhalif gözükmesine rağmen para babalarının, patronların sözcülüğünü yaparak halkın gözüne perde inmesini sağlamaktadır, bu nedenle CHP'yi protesto ettik" diye kaydetti.

Kolluk güçlerinin kapıyı kırarak içeri girdiğini aktaran Çıldır, "CHP'yi uyguladığı politikalar nedeniyle eleştirdik, eleştirimizi göstermek içinde bu protestoyu yaptık. Bir işgal var ise bu işgali kolluk güçleri yapmıştır" dedi.