1 Mayıs 2024 Çarşamba

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te saldırıya uğradı

Meclis'te süren görüşmeler esnasında konuşma yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP'li Olcay Kılavuz'un yumruklu saldırısına uğradı.

Meclis Genel Kurulunda Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu Teklifi'ne dair süren görüşmeler esnasında CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP'li Olcay Kılavuz'un saldırısına uğradı.

Halk TV canlı yayınına telefonla bağlanan Özgür Özel, kendisine saldırarak konuşmasını engellemeye çalışan ismin MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz olduğunu ifade etti.

ÖZEL: SÖZLE YENEMEYİNCE KABA KUVVETE BAŞVURDULAR
Özel, Halk TV canlı yayınında şu ifadeleri kullandı:

"Herhangi bir yaralanma ya da önemli bir şey yok. Ancak şöyle bir gerçek var; bugün, geçen hafta yaptıklarının bedelini ödedi Ak Parti ve MHP. Sayıştay seçimi sırasında milletvekillerimizin kabinlere girip Enis Berberoğlu'nu düşünerek oy kullanmaları, süreyi 45 dakikadan 4 saate çıkardı. Bunun üzerine önergelerdeki konuşma hakkımızı elimizden almaya kalktılar. Buna itiraz edip, oturuma ara verdirtip içeriye doğru giderken, daha sonradan MHP Milletvekili Olcay Kılavuz olduğunu öğrendiğimiz kişi, arkadan gelerek yüzüme doğru yumruk atmaya çalıştı. Ben kendisini görmedim. Daha sonra da bizim milletvekilimiz, bana saldırdığını görüp kendisinin yüzüne karşı ona mani olacak gerekli müdahaleyi yaptı. Hafif bir darbe aldım ama daha sonra aktarıldığı kadarıyla Olcay Bey'in ciddi bir yaralanması olmuş. Benim gözlüğümü yere düşürecek bir sarsıntı oldu ancak arkadaşlar daha sonrasında bu kalleşçe yapılan saldırıyı püskürttüler. Bunlar Mecliste olmaması gereken şeyler ama sözle yenemeyince kaba kuvvete başvuran bir anlayış var. Böyle olmasını istemezdik ama arkadaşlarımız hak edilen düzeyde cavabını verdiler."