18 Nisan 2024 Perşembe

ÇHD: Refakatçı alınmıyor, Timtik ve Ünsal ölüme terk edildi

ÇHD, ölüm orucunda bulunan ve zorla müdahale için hastaneye kaldırılan Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın, refakatçisiz bırakılarak ölüme terk edildiğini belirtti.

"Adil yargılanma" talebiyle başlattıkları ölüm orucunu sürdüren Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın Adli Tıp Kurumu'nun (ATK) "Cezaevinde kalamaz" raporuna rağmen tahliye edilmemesi ve zorla müdahale için hastaneye kaldırılmasına tepkiler sürüyor. 

Çağdaş Hukukçular Derneği'nin (ÇHD) sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Timtik ve Ünsal'ın hastanede refakatçisiz bırakılarak ölüme terk edildiklerini, tüm başvurularına rağmen ne ailelerinin ne de avukatlarının bilgilendirilmediklerini ifade etti. 

ÇHD'nin açıklaması şöyle: 

"Ebru ve Aytaç hapishanelerde, hijyen ve tüketmeleri gereken su, şeker, tuz ihtiyaçlarını koğuş arkadaşları yardımı ile giderebiliyor iken 24 saattir yalnızlar. Refakatçisiz bırakılarak hayati riskleri arttırılıyor.

Ebru ve Aytaç, hapishane koşullarında gündelik ihtiyaçlarını koğuş arkadaşlarının yardımıyla sağlarken ve Adli Tıp Kurumu "sağlık sebebiyle hapishanede kalamaz" raporu vermişken kaldırıldıkları hastanede 24 saattir tek başlarına tutuluyorlar.

Karar sonrası kullandıkları vitaminler dahi yanlarına alınmaksızın apar topar, birisi pandemi hastanesi olmak üzere, hastaneye kaldırılan Ebru ve Aytaç'ın sağlık durumlarıyla ilgili net bilgimiz yok. Aile ve avukatlarıyla görüştürülmüyorlar."