8 Mayıs 2024 Çarşamba

Ceylan: Kayyum zihniyeti kaymakam eliyle sürdürülüyor

Kayyum döneminde müftülüğe devredilen çocuk kreşinin iade edilmek istenmemesine tepki gösteren HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, "31 Mart'ta halk tarafından cevabını alan bu zihniyet şimdide kaymakam eliyle sürdürülmeye çalışılıyor" dedi.
Kayyum döneminde, seçime kısa bir süre kala bedelsiz olarak Kayapınar İlçe Müftülüğü'ne devredilen Zarokistan Kreşi'nin binasının geri verilmek istenmemesine tepki gösteren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, konuya ilişkin basın açıklaması yaptı.
 
HDP İl Eşbaşkanları Hülya Alökmen Uyanık ve Zeyyat Ceylan, HDP Diyarbakır Milletvekilleri Remziye Tosun, Saliha Aydeniz, Musa Farisoğulları, Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Keziban Yılmaz ve belediye meclis üyeleri ile Demokratik Bölgeler Partisi Bağlar ve Kayapınar ilçe yöneticilerinin katıldığı açıklama Kayapınar Belediyesi önünde yapıldı.
 
HDP İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık, kayyumların talan mantığıyla belediyeleri yönettiğini dile getirdi. 31 Mart seçimleriyle halkın kayyumları gönderdiğini ve yeni belediye başkanlarını seçtiğine dikkati çeken Alökmen Uyanık, "Artık bu belediyelerde Amed halkının iradesi var. Seçtiği yöneticiler var. Hukuksuz bir şekilde Amed halkının çıkarlarını gözetmeden farklı kurumlara devredilen taşınmazların geri alınması için belediye meclisi tarafından tahsis kararları iptal edildi" diye belirtti.
 
Kayyum olarak atandığı Kayapınar Belediyesi'nde kendi sistemini yürürlüğe koymaya çalıştığını belirterek, "Hiç kimse bize gözdağı vermeye kalkmasın. Biz Amed il örgütü, vekillerimiz ve halk olarak belediyelerimizin arkasındayız. Her türlü açıklamasında ve çalışmasında yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
 
'KAYYUM ZİHNİYETİ KAYMAKAM ELİYLE SÜRDÜRÜLÜYOR'
 
Ardından konuşan İl Eşbaşkanı Zeyyad Ceylan ise kayyum zihniyetinin seçimden öncede kendini teşhir ettiğinin altını çizerek, "31 Mart'ta halk tarafından cevabını alan bu zihniyet şimdide kaymakam eliyle sürdürülmeye çalışılıyor" dedi.
 
Kayapınar Belediyesi'ne bağlı yaklaşık 30 kuruma el konulduğuna dikkat çeken Ceylan, kalan diğer kurumların da hukuksuzca alınmaya çalışıldığını söyledi. "Halkın elinden alınmaya çalışılan bu kurumlar, devlet ve AKP'ye bağlı kurumlara verilmeye çalışılıyor" diyen Ceylan, halkımızın iradesini tanımayan bu zihniyeti hiç bir zaman kabul etmeyeceklerini söyledi.
 
'HALKIN KURUMLARINI HALKA VERECEĞİZ'
 
Zarokistan Kreşi'nin müftülüğe tahsisinin iptal edilmesinin ardından yaratılan provokasyona dikkat çeken Ceylan, "Diyanet bir din kurumudur. Eğer bir din kurumu hukuksuzluk, haksızlık ve hırsızlık yapıyorsa onun din kurumu olma özelliği kalmamıştır. Bizden hukuksuzca alınan kurumlarımız geri alacağız. Halkın kurumlarını halka vereceğiz" dedi.