28 Mart 2024 Perşembe

Ceyda'yı katleden Serkan Dindar'ın duruşması yine ertelendi

Ceyda Yüksel'i katleden Serkan Dindar hakkında görülen davanın duruşmasında, adli emanette yanlış telefonun incelenmiş olması nedeniyle ve ATK raporlarının gelmesi gerekçesiyle duruşma yine ertelendi. 

Bornova'da 21 Ağustos 2021'de Ceyda Yüksel'i kesici aletle katleden Serkan Dindar hakkında görülen davanın yedinci duruşması Bayraklı Adliyesi 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya taraf avukatları, Ceyda'nın ailesi hazır bulunurken, "kasten öldürme" suçundan yargılanan Serkan Dindar ise tutuklu bulunduğu hapishaneden SEGBİS ile katıldı.

Mor Dayanışma aktivistleri de duruşmayı takip etti.

Mahkeme heyeti, geçen duruşmada İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun (ATK) fail Serkan Dindar'ın elinde bulunan yaraların mesleği ilişkisini araştırımasını ve buna dönük rapor hazırlamasını istemişti. Bu duruşmada ise ATK raporunun gelmemesi nedeniyle eksik hususların da giderilmesi talep edildi.

Öte yandan fail olduğu belirtilen bir telefonun incelemesinde telefonun faile ait olmadığı ve yanlış rapor hazırlandığını tespit edilirken, telefonun İstanbul Siber Suçlar Birimi Müdürlüğü'ne yeniden gönderilmesi ve cevabın henüz gelmediği bu nedenle de duruşmanın ertelendiği mahkeme heyeti tarafından belirtildi.

Duruşma 22 Nisan tarihine ertelendi.