3 Mayıs 2024 Cuma

Çetin Kaya'nın ensesinden vurulduğu ön muayene raporuyla belgelendi

İstanbul'un en işlek caddelerinden biri olan Göztepe'de Fahrettin Kerim Gökay Caddesi'nde polis tarafından katledilen set emekçisi Çetin Kaya'nın ensesinden vurulduğu ön muayene raporunda da doğrulandı.

Polisin Çetin Kaya'yı ensesinden vurarak sokak ortasında katlettiği ön muayene raporuyla doğrulandı. Arkadaşlarının Çetin Kaya'nın naaşını aldıklarında ensesinden vurulduğunu fark etmesinin ardından duyurduğumuz katliam böylece belgelenmiş oldu.

Avukat Orçun Fide, ajansımıza verdiği bilgide 29 Kasım akşam 22.00 sıralarında Göztepe'de Fahrettin Kerim Gökay Caddesi üzerinde yaşanan olayın ardından ön muayene raporu çıktığını söyledi. Raporda Çetin Kaya'nın ensesinden vurularak yaşamını yitirdiğinin belgelendiğini vurguladı.

POLİSİN YALAN BEYANI
Çetin Kaya'yı sokak ortasında infaz eden polis Selçuk E, ifadesinde "Bir elini kelepçelemiştik, boşta kalan eliyle benim silahıma hamle yapmaya çalıştı. O esnada da silah patladı. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

İstanbul Valiliği'nden de "Çetin Kaya'nın polise direndiği ve arbede sırasında vurulduğu" şeklinde açıklama yapıldığını hatırlatan avukat Fide, bir insanın boğuşma sırasında ensesinden vurulmasının mümkün olmadığını kaydetti. Fide, "Bizim tespitlerimize göre Çetin Kaya, ters kelepçe takıldıktan sonra vuruldu" diye konuştu.

Olay yerine en yakın mobese kamerasının 200 metre mesafede olduğu bilgisini veren Fide, bu kameranın olay yerini görmediği yönünde tutanak tutulduğunu anlattı. Fide, kendi imkanlarıyla kamera görüntüleri ve tanıklara ulaşmaya çalıştıklarını da aktardı.

Olayın yaşandığı caddenin İstanbul'un en işlek caddelerinden biri olduğunu hatırlatan avukat Fide, çok sayıda kişinin olaya tanıklık etmiş olabileceğini belirterek, tanıkların kendilerine ulaşması için bir kez daha çağrıda bulundu.

CESUR OLUN TANIKLIK EDİN ÇAĞRISI
Polisin delillere ve tanıklara ulaşma imkanının kendilerinden daha fazla olduğunu belirten avukat Fide, delillerin karartılmasından duydukları kaygıyı dile getirdi. Tanıkların olayın faili polis olduğu için çekinmemeleri yönünde çağrıda bulunan avukat Fide, "Cesurca, korkmadan tanıklık etmeye davet ediyoruz" diye konuştu.