2 Mayıs 2024 Perşembe

Çeteleşme ve yozlaşmaya karşı mücadele çağrısı

Karadolap Halk İnisiyatifi, mahallelerinde çeteleşme ve yozlaşmaya karşı mücadele ediyor. Birlikte mücadele ile bu sorunlara karşı çıkacaklarını kaydeden İnisiyatif, Alibeyköy'de yaptıkları açıklama ile dayanışma çağrısı yaptı. 

Emekçi semtlerinde yaşanan en büyük ve en acil çözülmesi gerekenlerin başında çeteleşme ve yozlaşma geliyor. Bu sorunların yaşandığı İstanbul'un Alibeyköy semtinde Karadolap Halk İnisiyatifi, çeteleşme ve yozlaşmaya karşı basın açıklaması düzenledi. Karadolap Spor Kulübü önünden, "Yozlaşma, uyuşturucuya, çeteleşmeye dur de. Mahallene sahip çık, birlikte başarabiliriz" yazılı pankart ile Gülpa Market önüne yüründü. 

Basın metnini okuyan Murat Doğan, yozlaşmaya mahkum bir mahalle istemeyenler olarak yan yana geldiklerini ve bu birlikten güç, cesaret aldıklarını söyledi. Madde kullanımı başta olmak üzere, diğer tüm gayri meşru bağlantıların çözülmesi için bu yuvaların beslendiği kanalların kesilmesi gerektiğini söyleyen Doğan, "Kirlenmiş ilişkilerini yaygınlaştıramayacakları bir şekilde mahallemizde gençlere, çocuklara, kadınlara, esnaflara demokratik ortaklaşmayı geliştirici olanaklar ve alanlar açmak zorundayız. Bunun yol ve yöntemlerini bulmak, tartışmak ve hayata geçirmek için başta kurumlar olmak üzere herkese sorumluluk düşmektedir" dedi. 

Doğan, yapacak çok iş ve yürüyecek çok yol olduğunun altını çizdi, mücadele çağrısı yaptı. 

Eylem, alkış ve sloganlarla sona erdi.