19 Mayıs 2024 Pazar

Cerrahpaşa'da sağlıkçılar hakları için greve gitti

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde sağlıkçılar, performans uygulaması nedeniyle fazla çalıştırıldıklarını, buna karşın ek ücret alamadıklarını belirterek iş bıraktı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde görevli Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri greve çıktı. Çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle iş bırakan sağlık emekçileri basın açıklaması yaptı.

Başhekimlik önünde toplanan SES üyeleri. "Yorgun ve yoğun çalışıyoruz, performans alamıyoruz. Performanslarımızın ödenmesi için grevdeyiz" yazılı pankart açarken "Eşit işe eşit ücret istiyoruz", "İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü angarya mesai düzenleme kararınızı geri çekin" taleplerinin yer aldığı dövizler taşıdı.

SES İstanbul-Aksaray Şubesi adına yapılan açıklamada, "Öfkeliyiz. Çünkü her gün daha yoğun çalışıyor, daha fazla hasta bakıyor, şiddete uğruyor, yaşamımızı kaybediyor, mesleki saygınlığımızı yitiriyor, daha fazla yıpranıyor ama bir türlü emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Her ay sabit ek ödemenin üstünde ne kadar fark aldığımıza bakıyor, dağıtılan ek ödemelerin üstüne çıkamıyor ya da cüzi oranlarda çıkıyoruz. Eleman eksikliği ve performans uygulamasıyla birlikte yoğun çalışmaktan, eve ailemize vakit ayıramaz hale getirildik. Meslek hastalıkları, bacak, bel, sırt ağrılarımız arttı" diye belirtildi.

Sağlıkçılar, hemşire lojmanlarının dönüştürülerek hasta hizmetine açılması nedeniyle dinlenme olanaklarının kalmadığını ifade ederken "Haklarımız bir bir gasp edilmek isteniyor" diyerek duruma tepki gösterdi. Açıklamanın devamında ''Emeğimizin karşılığını vermemek için hastane zarar ediyor diyerek bizi buna alıştırmaya çalışıyorlar. Buna razı olmayacağız. Birlikte daha önce hakkımız olanı aldık, yine alacağız" denildi.