19 Mayıs 2024 Pazar

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi işçileri: Sadaka değil toplu sözleşme

Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde çalışan sağlık işçileri, Rektörlüğün TUHİS'ten çekilmesi, toplu sözleşme hakkı ve insanca yaşanacak ücret talebiyle eylem yaptı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde çalışan Türk-İş'e bağlı Türkiye Sağlık İşçileri Sendikasına üye sağlık işçileri, eşit işe eşit ücret talebiyle eylem yaptı.

Bu dönem de Sağlık Bakanlığına bağlı Türkiye Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) Cerrahpaşa işçilerine yüzde 7 zam öneriyor. Sefalet zammını kabul etmeyen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi işçileri, Rektörlüğün TUHİS'ten çekilmesini istiyor.

'SEFALET ZAMMI DEĞİL YAŞANACAK ÜCRET'
Evrensel'de yer alan habere göre; rektörlük ile sendika arasında görüşmeler sürerken Dekanlık önünde toplanan işçiler, sağlık işçisinin çalışma şartlarını anlattı.

Açıklamada söz alan bir işçi, "Siyasiler nerede, yandaş basın, muhalif basın nerede, niye bizi görmüyorlar? Doktorlarımız, hekimlerimiz, neredeler, neden yanımızda durmuyorlar? Bizi bu sefalet ücretine mahkum etmesinler. Bizi buraya işçi olarak aldılar, köle olarak çalıştırmasınlar" dedi. "Mücadele Cerrahpaşa'da" sloganıyla sözlerine devam eden işçi, "Emin olun ki biz böyle çalışmaya razı geldikçe çocuklarımızı da böyle çalıştıracaklar. Çocuklarımıza bunları yaşatmamak için, emeğimiz için Cerrahpaşa burada, mücadele burada" diye konuştu.

Pandemi sürecinde çok uzun saatler ağır şartlarda çalıştıklarını söyleyen bir diğer işçi, "Şurada doktorların başına ufacık bir şey gelse bütün kanallar buraya dökülüyor. Biz bir haftadır çığlık atıyoruz, neredeler" diye sordu. Sendika yöneticilerine seslenen işçi, "Danışıklı dövüş yapmasınlar, maymun gözünü açtı, bu yoldan dönüş yok" dedi.

Kadıköy ve Maltepe Belediyesinde çalışan işçilerin grevinden örnek veren bir işçi, "O arkadaşlarımız greve gitti, bütün medya toplandı, bütün ülke ayağa kalktı. Biz de bu kavgayı ya kazanacağız ya kazanacağız" diye konuştu.

İşçilerin burada toplanmasının sebebini Rektör'ün Dekan'ın anlamadığını söyleyen işçi, "Bizler sırtımızda terle çalışıyoruz, onlar oturdukları yerden ter akıtmadan kazandıkları için anlamıyorlar. Biraz empati yapsınlar. Eve gittiklerinde çocukları 'Biz ne zaman meyve yiyeceğiz' dediklerinde bizim halimizden anlayacaklar" dedi.

Eylemlerinin 4. günündeki işçiler, talepleri kabul edilmezse mücadelenin devam edeceğini vurguladı.

Bir işçi, "Burada işçilere mobbing uygulanıyor; sürülmekle, işten atılmakla tehdit ediliyor. Çünkü burada işçinin dokunulmazlığı yok. Sağlık işçileri alnının terinin hakkını istiyor, eşitlik istiyor. Bunları vermekten bu kadar mı korkuyorlar" diye sordu.