20 Mayıs 2024 Pazartesi

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Akademik Kurulu bölünmeme kararı aldı

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde yapılan akademik kurul toplantısı sonrası 'Hiçbir şey sonlanmadı, bölünmeme kararı aldık' denildi.
Üniversitelerin bölünmesine ilişkin yasa tasarısının Mecliste kabul edilmesinin ardından günlerdir bölünme karşıtı eylelmlerin sürdüğü İstanbul Üniversitesi'nde akademik kurul toplantısı yapıldı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde yapılan akademik kurul toplantısı sonrası Fakülte Dekanı Alaattin Duran bir açıklama yaptı.
 
Akademik kurul toplantısı sonrasında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi bahçesindeki öğrencilere ve öğretim görevlilerine seslenen Prof. Dr. Alaattin Duran "Hiçbir şey henüz sonuçlanmadı. Akademik kurulumuzda bölünmeme kararı çıktı" dedi. Öğrencilerin, akademisyenlerin ve uzman temsilcilerin katılımıyla bir komisyon oluşturulacağı ve süreç içinde koordineli olarak hareket edileceği ifade edildi.
 
Cerrahpaşalılar TBMM'den geçen kanun tasarısının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanmaması için Saray'a faks çekecek. Erdoğan'ın onaylaması halinde ise CHP'nin yasayı Anayasa Mahkemesine götürmesi talep edilecek.