17 Mayıs 2024 Cuma

Çerkezoğlu: Enerji işçilerinin talepleri kabul edilsin

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, anayasal haklarını kullanan Enerji-Sen yönetici ve üyelerine yönelik polis saldırısına tepki gösterdi. Çerkezoğlu, Enerji-Sen’in sendikal faaliyetleri önündeki tüm engellerin derhal kaldırılmasını istedi. 

DİSK Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin'in de aralarında bulunduğu DİSK Enerji-Sen üye ve yöneticilerine yönelik polis saldırısına ilişkin DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu açıklama yaptı.

Yıllardır sarı sendika ve patron eliyle en ağır koşullarda çalıştırılan, hakları gasp edilen enerji işçilerinin anayasal bir hak olan sendikalaşma/sendika seçme haklarını kullanarak "enerji işçilerinin söz, yetki ve karar sahibi olduğu sendikası" DİSK-Enerji-Sen'de örgütlendiğini; işyeri işyeri, sokak sokak mücadele ederek örgütlü-örgütsüz enerji işçilerinin sesi olan DİSK Enerji-Sen, enerji işçilerinin teveccühüyle ülke barajını aştığını belirten Çerkezoğlu, "Baraj engelini aşarak üye sayısını katlayan sendikamızı engellemek isteyen Başkent EnerjiSa 23 Kasım'dan bu yana çeşitli bahanelerle aralarında DİSK Enerji-Sen üyelerinin de bulunduğu onlarca işçiyi işten çıkarmıştır" dedi.

Atılan işçilerin geri alınması talebiyle bugün Başkent EnerjiSa önünde bir araya gelen DİSK Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin'in da aralarında bulunduğu sendika yönetici ve üyeleri polis şiddetiyle gözaltına alınıp sonra serbest bırakıldığını hatırlatan Çerkezoğlu, "DİSK Yönetim Kurulu olarak bu şiddeti, bu keyfiliği, bu fütursuzluğu ve bu yasa tanımaz tutumu kınıyoruz. Çeşitli bahaneler öne sürülerek işten çıkarılan işçilerin işlerine geri dönmesini ve DİSK Enerji-Sen sendikamızın sendikal faaliyetlerinin önündeki tüm engellerin kaldırılmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.