25 Nisan 2024 Perşembe

Ceren Özdemir'in ailesinden suç duyurusu

Ceren Özdemir'in ailesi, katil Özgür Arduç'un Rize Kalkandere Yarı Açık Hapishanesi'nden firar etmesi ve yakalanma sürecindeki ihmallerle ilgili suç duyurusunda bulundu. Katil Arduç'a verilen cezanın gerekçeli kararı da açıklandı.

Ceren Özdemir'in ailesi, kızlarını katleden Özgür Arduç'un Kalkandere Hapishanesi'nden firar etmesi ve uzun süre yakalanmamasında ihmali bulunan yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu. 

GEREKÇELİ KARAR 
Bu arada Arduç'a verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının gerekçeli kararı da açıklandı.

Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin gerekçeli kararında, Arduç'un hiç tanımadığı Ceren Özdemir'i, sadece "insan öldürmüş olmak için" öldürme düşüncesi ile takip ettiği, çaldığı bıçağı kalbine sapladığı ifade edildi.

Kararda Arduç için, "katilin uslanmaz kişiliği" olduğu tespiti yapıldı.

NE OLMUŞTU?
Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Ceren Özdemir, 3 Aralık 2019'de evinin önünde 35 yaşındaki Özgür Arduç tarafından bıçaklanmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Cinayetin ardından kaçan Arduç, bir gün sonra polis tarafından yakalanmıştı.
"Yaptıklarımdan pişman değilim" diyen Arduç, çıkarıldığı mahkemede tutuklanmıştı.

"Canavarca hisle kasten öldürme" ve "kamu görevlisini yaralama" suçlarından tutuklanan Arduç, 5 Aralık'ta Efirli F Tipi Hapishanesi'nden Van Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'na sevk edilmişti.

Davanın 20 Ocak'ta yapılan karar duruşmasında Arduç'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmiş, cezada indirime gidilmemişti.

Kızının cenaze töreninde konuşan anne Güfer Özdemir, "Türkiye'de kadın cinayetleri hep faili meçhul kalıyor, bu da kalmasın" demişti.