4 Mayıs 2024 Cumartesi

Ceren Damar'ın katilinin anne ve babasının yargılandığı davada görevsizlik kararı

Ceren Damar'ı katleden Hasan İsmail Hikmet'in anne ve babasına Damar'ın "manevi hatırasına hakaret ve ailesini tehditten" yargılandığı davada "görevsizlik" verildi. 

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde araştırma görevlisi olan Ceren Damar'ı 2 Ocak 2019 tarihinde katleden öğrencisi Hasan İsmail Hikmet'in annesi Hatice ile babası Ömer Hikmet'in, Damar'ın "manevi hatırasına hakaret ve ailesini tehditten" yargılandığı davanın ilk duruşması Ankara 45'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Failin babası Ömer ile annesi Hatice Hikmet, katledilen Damar'ın manevi mirasına hakaret ederek anne ve babasını tehdit etmişti. Damar'ın annesi Feyzan ile babası Mustafa Damar'ın şikayeti üzerine failin anne ve babası hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonucunda Damar'ın "Manevi hatırasına hakaret" ve "ailesini tehdit" suçlamasıyla dava açıldı.

Damar'ın annesi Feyzan ve babası Mustafa Damar'ın yanı sıra çok sayıda avukat duruşma salonunda hazır bulunurken, yer olmadığı gerekçesiyle gazeteciler salona alınmadı. Sanıklar, Hatice ile Ömer Hikmet ve avukatları da duruşmaya katılmadı.  
 
Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada söz alan iddia makamı, sanıkların Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde ikamet ettiğini gerekçe göstererek, dosyaya "görevsizlik" verilmesini istedi. Kararını açıklayan mahkeme başkanı da, sanıkların Gölbaşı'nda ikamet ettiği gerekçesiyle, dosyaya "görevsizlik" kararı verdi ve Gölbaşı Adliyesi'ne sevk etti.