3 Mayıs 2024 Cuma

Çepni'den moto kuryeler için Meclis araştırması istemi

HDP Milletvekili Murat Çepni, motosikletli kuryelerin sorunlarının tespit edilmesi, başta can güvenliklerini sağlamak olmak üzere bu sorunlara kalıcı, etkin çözümler üretilmesi, çalışma standartlarının belirlenmesi, sosyal ve mali haklarının güvence altına alınmasının sağlanması amacıyla acilen Meclis araştırması açılmasını istedi. 

Motosikletli kuryelerin durumuna ilişkin sosyal medyada paylaşımı yapan Motokurye Haber-Yorum sayfasının 2021 yılı Motosikletli Kurye Ölümleri Raporuna göre, 2021 yılı içerisinde en az 30 motosikletli kurye iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi.

Özellikle pandemi sürecinde motosikletli kuryelerin sayısı ve iş yükleri oldukça arttı. Türkiye'de işsizliğin geldiği boyut ortar. Sayıları bir milyona yaklaşan motosikletli kuryelerin çoğu bu işi mecburiyet karşısında yapıyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni, motosikletli kuryelerin sorunlarının tespit edilmesi, başta can güvenliklerini sağlamak olmak üzere bu sorunlara kalıcı, etkin çözümler üretilmesi, çalışma standartlarının belirlenmesi, sosyal ve mali haklarının güvence altına alınmasının sağlanması amacıyla acilen Meclis araştırması açılmasını istedi.