18 Mayıs 2024 Cumartesi

Çepni: Mahkeme Pınar Gültekin'in katillerini koruyor

Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı'nın duruşması sonrası açıklama yapan Çepni, bir insanlık suçu işlendiğini ve mahkemenin bu suç gizlemeye çalıştığını kaydetti. Tüm kamuoyuna seslenen Çepni, aileye dayanışma çağrısı yaptı. Çepni, "Bu insanlık suçu burada kalmayacak" diye vurguladı. 

Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı'nın yargılandığı duruşma sonrası Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni, Gültekin ailesiyle birlikte açıklama yaptı. 

"Burada bir insanlık suçu işleniyor" diyen Çepni, Pınar Gültekin'in tasarlanarak vahşice katledildiğinin altını çizdi. Çepni, "AKP ise katilleri değil, aileyi cezalandırmaya çalışıyor. Her ne hikmetse Türkiye'de katledilenler kadınlarsa, muhaliflerse mahkemeler detayları, tüm suçları ortaya çıkarmıyor. Her şey ortadayken, mahkeme Amerika'dan haber bekliyor, telefon kayıtlarını bekliyor. Neyi ortaya çıkarmaya çalışıyorsunuz? Cinayet belli. Cinayetten sonra işlendiği alana kimlerin gittiği, niye gittiği belli. Tüm bunlar ortadayken mahkeme katillere son derece şefkatli ama yüreği yanmış babayı bir feryat etti diye dışarı çıkarmak kadar cesur ve insanlıktan çıkmış" dedi.

Bu yaklaşımı protesto ettiklerini söyleyen Çepni, tüm kamuoyuna şu çağrıyı yaptı: "Burada bir insanlık suçu işleniyor ve mahkeme bu suçu gizlemeye çalışıyor. Tüm kamuoyunu bir kez daha duyarlı olmaya çağırıyoruz. Katledilen genç kadının, bütün katilleri işlediği canice suçların hesabını sorana kadar ayakta durmaya, aileye destek olmaya çağırıyoruz. Bunun hesabını mutlaka ama mutlaka vicdanlarda soracağız, sokakta soracağız. Bu insanlık suçu burada kalmayacak" ifadelerini kullandı.