6 Mayıs 2024 Pazartesi

Çepni: İktidarın hiçbir provokasyonu başarılı olamayacak

HDP'nin Diyarbakır ve İzmir il binaları önündeki provokasyonu 15 Eylül günü genel merkez binası önüne taşınmaya çalıştı. Deniz Poyraz'ın katledilmesinde katile istihbarat bilgisi veren, gözcülük yapan kişi HDP Genel Merkez binası önüne çadır kuracağını açıklayarak Ankara'ya geldi. Partililer ve milletvekilleri gün boyu parti binası önünde nöbet tuttu. ETHA'ya konuşan HDP Milletvekili Çepni, HDP'nin tüm saldırılara rağmen siyaset yapmaya devam etmesi, ayakta kalması nedeniyle AKP-MHP iktidarının bu tür provokasyonlara başvurduğunu söyledi.

"Çocuklarını arayan aileler" diyerek HDP binaları önüne taşıdığı kişilerle parti binalarını işlemez hale getirmeye çalışan, HDP'yi kriminalize etme derdinde olan AKP-MHP iktidarı 15 Eylül günü yeni bir provokasyon örgütleme çabasına girdi. HDP İzmir İl binası önünde devletin kurduğu çadırda aylardır bekleyen provokatör Ankara'ya HDP Genel Merkezi önüne taşınmaya çalışıldı. Partililer ve milletvekilleri genel merkez binası önünde bekleyerek provokasyonu engelledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun örgütlediği kişiler HDP'nin Diyarbakır ve İzmir il binalarının ardından şimdi de genel merkezi önüne taşınmaya çalışılıyor. Devlet bu yıl içerisinde Van, Şırnak ve Muş'ta girişimlerde bulunmuş başarılı olamamıştı. Bu hafta içerisinde HDP'nin İstanbul İl binası önünde de bir aile aracılığıyla provokasyon örgütlenmeye çalışıldı.

Devlet son olarak İzmir'de parti binası önündeki çadırda beklettiği provokatörü Ankara'ya taşıdı. İzmir'de açıklama yaparak Ankara'ya doğru yola çıkan provokatör, Deniz Poyraz katliamında da rol alan kişilerden biri.

'KRİMİNALİZE EDEREK PARTİ BİNALARI İŞLEMEZ HALE GETİRİLMEK İSTENİYOR'
AKP-MHP iktidarının provokasyonlarına ilişkin ETHA'ya konuşan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, saray ve özel olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun uzunca bir zamandır HDP'ye yönelik tasfiye saldırısı içinde bulunduğunu belirtti, kriminalize ederek parti binalarını işlemez hale getirmeye çalıştığını söyledi.

Çepni, "Saray faşizmi, AKP-MHP koalisyonu, içinde bulunduğu krizden çıkmanın yolu olarak HDP'yi tasfiye etmek, HDP üzerinden oluşturmaya çalıştığı ırkçı, milliyetçi atmosferle yarattığı yoksulluğu perdelemeye çalışıyor" diye konuştu. İktidarın Onur Gencer isimli faşist eliyle örgütlediği HDP İzmir İl binasına yönelik katliam saldırısının bu politikanın en görünen biçimi olduğunu belirten Çepni, "Bu katliam çok organize şekilde gerçekleştirilmişti. Katliamı gerçekleştiren katil Suriye'ye götürülmüş, orada eğitim görmüş birisi. Bütün bunlara rağmen katil 24 saat bile gözaltında kalmadan tutuklandı. Katliamın organize olduğu kolluk güçleri ve mahkemeler tarafından gizlenmeye çalışıldı" hatırlatmasında bulundu.

'BU KİŞİ İZMİR KATLİAMIYLA İLİŞKİLİ OLDUĞUNU İTİRAF ETTİ'
HDP İzmir İl binası önünde provokasyon örgütlemeye çalışan, devletin aile diye lanse etmeye çalıştığı kişinin de bu katliamla ilişkili olduğunu belirten HDP Milletvekili Murat Çepni şunları söyledi: "Bu şahıs katliamdan sonra verdiği ifadede 'O saatte parti binasında 5-6 insan olması gerekiyordu, fakat yoktu' dedi. O saatlerde partide kimlerin olduğunu izlemiş, takip etmiş. Katliama bilgi toplamış olduğunu itiraf etmiş oldu. Bu şahıs bugün Ankara'ya Genel Merkezimiz önüne gelerek çadır kuracağını söyleyerek İzmir'den yola çıkmış. Bu provokasyonlar Amed'de gerçekleştirilmeye çalışılıyor aylardır. Parti binamız işlemez kılınmaya çalışıyor. Van, Şırnak, Muş il binalarımız önünde denendi. Yine aynı şekilde İstanbul il binamız önünde provokasyon örgütlenmeye çalışıldı."

Bu provokasyonların sebebinin tüm saldırılara rağmen HDP'nin siyaset yapmaya devam etmesi ve ayakta kalması olduğunu belirten Çepni, diğer sebebin ise sarayın, cumhur ittifakının, İçişleri Bakanlığı'nın ortaya saçılan suçlarını örtme çabası olarak değerlendirdi.

'HDP AYAKTA KALMAYA, İKTİDARA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEK'
HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, 7 Haziran-1 Kasım 2015 dönemini hatırlatarak şöyle konuştu: "7 Haziran'dan 1 Kasım'a kadar süren süreçteki katliam atmosferine benzer bir ortam yaratarak kaybettikleri pozisyonu tahkim etmeye çalışıyorlar. Biz bugün milletvekilleri olarak parti üyelerimizle birlikte genel merkezimizin önündeydik. Bu provokasyonlara asla izin vermeyeceğimizi ifade ettik. Bütün parti binalarımızı bu kararlılıkla savunacağız. Halkımızı, partililerimizi bu provokasyonlara karşı uyanık olmaya, partimizi sahiplenmeye çağırıyorum. İktidara da şu çağrıyı yapıyorum, hiçbir provokasyonunuz bu güne kadar başarılı olmadığı gibi bugün de olmayacak. HDP ayakta kalmaya iktidara yürümeye devam edecek."

HDP Milletvekili Çepni son olarak, "faşizme karşı mücadele etme, yan yana yürüme" çağrısında bulundu.