4 Mayıs 2024 Cumartesi

Çepni, HDP etrafında kenetlenmeye çağırdı

Faşist saldırıya uğrayan HDP Marmaris İlçe Örgütü'nü ziyaret eden HDP Milletvekili Çepni, bu saldırıların AKP/MHP iktidarının politikaları sonucu gerçekleştiğini kaydetti. Çepni, tüm kamuoyuna HDP etrafında kenetlenme çağrısı yaptı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni, sabah saatlerinde faşist saldırıya uğrayan HDP Marmaris İlçe Örgütü'nü ziyaret etti. 

ETHA'ya konuşan Çepni, 17 Haziran'da İzmir il Örgütü'ne yönelik faşist saldırıda Deniz Poyraz'ın katledildiğini hatırlattı. Bu saldırıların akli dengesi yerinde olmayanların, öylece HDP binaları önünden geçerek yaptığı saldırılar olmadığına dikkat çeken Çepni, "Kamuoyunda özellikle yaratılmaya çalışılına bu algıyı reddediyoruz. Bu saldırılar AKP/MHP iktidarının kendi geleceğini inşa etmek, kurtarmak için yarattığı siyasal atmosferin sonuçlarıdır. Bu saldırıları organize edenler partimiz HDP'nin üzerinden kendisini korumaya çalışanlardır" dedi. 

Tüm demokrasi güçleri olarak bu saldırılarla mesaj vermeyi çalışanları da katilleri de çok iyi bildiklerini vurgulayan Çepni, şu ifadelerle devam etti: "Bu saldırılar ve yaratılmaya çalışılan atmosfer karşısında dimdik ayaktayız. Bizlere panik havası yaratmaya çalışanlara sözümüz şudur; HDP dimdik ayakta. Halkımıza mesajımız şudur; bizi korku ikliminde boğmaya çalışanlara çok daha cesur, kararlı biçimde partimizde örgütlenmeye, siyaset yapmaya, faşizme karşı mücadeleyi yükseltme görevimiz var. Korkmuyoruz, yılmıyoruz, ayaktayız. Büyük bir devlet krizi, büyük bir politik kriz yaşayan AKP/MHP faşizmini yıkacağız. 

Tüm halkımıza HDP etrafında kenetlenme çağrısı yapıyoruz. En büyük yanıtı mücadelemizi genişleterek vereceğiz. Ne katiller ne saldırganlar kendilerine gelecek kuracaklar; yok olup gidecekler. Bizler, hep ayakta kalacağız. Yeni yaşamı mutlaka kuracağız."