26 Nisan 2024 Cuma

Çepni: HDP egemenleri korkuya boğan bir realitedir

HDP İzmir 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Murat Çepni, Çiğli Evka-2'de seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmada, "HDP egemenleri korkuya boğan bir realitedir" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Murat Çepni, seçim çalışmaları kapsamında Narlıdere CEmevi ziyareti, Bayraklı'da esnaf ziyareti ve Çiğli Evka-2'de seçim bürosu açılışı gerçekleştirildi.
 
Seçim burosu açılışında konuşan Çepni, "Seçim büromuzun açılışında emeği geçen tüm yoldaşları kutluyorum. Partimiz adına teşekkür ediyorum. Bugün burada ortaya çıkan bu tablo tam da HDP tablosudur. HDP'nin halkların buluştuğu bir mevzi olduğunu görüyoruz. HDP kurulduğundan bugüne pek çok seçim geçirdi. Her bir seçim sürecini sandık-seçim sonuçlarına bağlı yürütülmekle beraber, tüm bu süreçleri bir antifaşist mücadele ile geçirdi. HDP'de somutlanan, egemenlerin de ayarlarını bozan, onları korkuya boğan bir realitenin karşılığı var HDP'de. Bu da şudur; HDP, Türkiye ve Kürdistan emekçilerinin mücadele birliğidir. Egemenler açısından temel mesele ezilenlerin bölünüp parlamaktır ancak HDP bu mücadele birliğini somut bir güce dönüştürmüştür" dedi.
 
Egemenleruin kendi içlerinde bloklaştığını ifade eden Çepni, "Bütün faşist blok AKP önderliğinde kümelenmiş durumda. Karşısında da ezilenlerin birliğini ifade eden HDP var. Bu seçimler iki blok arasında geçiyor. Birisi egemen blok, birisi HDP. Dolayısıyla HDP sadece bir seçime girmiyor. Demokrasinin, devrimin ve sosyalizmin zafer kazanmasının mücadelesini yürütüyor. O yüzden biz seçim süreçlerini sandıkların bağlandığı anla bitirmiyoruz. Ertesi günü de örgütlemenin gerçekliği ile karşı karşıyayız" diye belirtti.
 
25 Haziran'da ortaya konulacak iradenin önemli olduğunu vurgulayan Çepni, "Biz bu süreçte ortaya koyacağımız irade, seçimlerden sonra da bu mücadelenin zafere ulaştırılması mücadelesidir. HDP kimdir diye bunu anlatmak lazım. HDP, Pir Sultanlardan, Mahir Çayanlardan, İbrahim Kaypakkayalardan, Deniz Gezmişlerden, Mazlum Doğanlardan bugüne gelmiştir ve onların mücadelesini yükseltmektedir" diye konuştu.