17 Mayıs 2024 Cuma

Çepni: Figen Yüksekdağ ezilenlerin sesi ve temsilcisi olduğu için rehindir

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın direnen işçi sınıfının, Karadeniz'de Havva Ananın, direnen Kürt halkının, kadın cinayetlerine karşı mücadele yürüten kadınların sesi olduğunu söyledi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın direnen işçi sınıfının, Karadeniz'de Havva Ananın, direnen Kürt halkının, kadın cinayetlerine karşı mücadele yürüten kadınların sesi olduğunu söyledi.
 
Çepni, "Zulmün ve faşizmin yüzüne bakarak eşitliği, özgürlüğü ve adaleti haykıran bir kadın, devrimci sosyalist vardı. Figen Yaksekdağ. İşçi sınıfının, emekçilerin, kadınların ve direnen Kürt halkının taleplerini haykıran ve sözcüsü olarak kürsüye çıktı yargılanmadı, yargıladı" dedi.
 
Çepni, kürsüde Yüksekdağ'ın mahkemede yaptığı konuşmadan şu bölümü okudu: "Biz tarafız, Prometheus gibi, Şeyh Bedrettin gibi, Deniz Gezmiş gibi, bu memleketin mücadeleci insanları gibi tarafız. Büyük insanlığın tarafındayız. Ateşi de Prometheus gibi insanlığı sevdiğimiz için çaldık. Ortada bir suç varsa biz bu suçu işledik. Ateşi çalmak suç değildir. Faşist propagandanın en temel kuralıdır, bir yalanı bin defa söylerseniz gerçek kalabilirsiniz. Ama bizler yalanın ve çarpıtmanın hakim olduğu bu süreçte gerçeği söylemekten çekinmedik, çekinmeyeceğiz. Kendi rejimlerini kurmak isteyenler halkın oylarıyla seçilen bizleri hapsettiler. Meclisi işlemez hale getirerek yenini kurmaya girişenler önlerini dahi göremez hale geldiler."
 
Figen Yüksekdağ'ın direnen işçi sınıfının sesi olduğunu vurgulayan Çepni, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Cargill işçilerinin, Flormar işçilerinin, TOKİ işçilerinin, TARİŞ işçilerinin sesidir. Figen Yüksekdağ, eşitlik, adalet, özgürlük isteyen tüm demokrasi güçlerinin sesidir. Adil, onurlu barış mücadelesi yürüten Kürt halkının sesidir. Figen Yüksekdağ tacize, cinsel istismara karşı mücadele yürüten, kadın cinayetlerine karşı mücadele yürüten kadınların sesidir. Figen Yüksekdağ Karadeniz'de Ege'de bu toprak bizim, bu devlet benim diyen Havva Anaların sesidir. Figen Yüksekdağ ezilenlerin sesi ve temsilcisi olduğu için bugün rehin tutulmaktadar. Figen Yüksekdağ 70. gününde direnenLeyla Güven'in yoldaşı olduğu için rehindir. Buradan Figen Yüksekdağ'ı ve direnen tüm yoldaşlarımı bir kez daha selamlıyorum."