1 Mayıs 2024 Çarşamba

Çepni: Çebitaş işçilerinin talepleri karşılansın

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, işten çıkartılan Çebitaş Demir Çelik işçilerinin durumuna dikkat çekmek için Meclis'te konuştu, "Çebitaş işçilerinin talepleri karşılansın" dedi.

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, Aliağa'da kurulu olan Çebitaş Demir Çelik işçilerinin işten çıkartılmasını Meclis gündemine taşıdı.
Meclis'te konuşan Çephi, 200 işçinin "iflas ettik" diyen patron tarafından işten çıkartıldığını belirtti, "İşçiler fabrikada altı aylık ücretsiz izin uygulamasının ve düzensiz çalışmanın yerleştirilmek istendiğini ifade ediyorlar" dedi.
200 işçinin kadrolu ve sigortalı olduğunu hatırlatan Çepni, patronun "Şayet altı aylık ücretsiz izni kabul ederseniz, durum düzelirse tazminatları ödeyebiliriz" dediğine dikkat çekti.
Murat Çepni şöyle konuştu: "Özçelik-İş Sendikası da 'Biz, fabrikayla ilişiğimizi kestik, başınızın çaresine bakın' diyerek işçileri yüzüstü bıraktı. İşçiler Demokrasi Meydanı'nda direnişlerini sürdürüyorlar. Açlık sınırında yaşamaya çalışan, yaşanabilir bir asgari ücret bekleyen işçiler bir taraftan da işçi kıyımıyla karşı karşıyalar. Aliağa işçisi yalnız değildir. İşçiler direnerek, birleşerek haklarını da alacaktır, yaşanabilir bir dünyayı kurmayı da başaracaktır."