24 Nisan 2024 Çarşamba

Çepni: Bu yasayı yapanlar Gezi'yi unutmasın

Meclis Genel Kurulu'nda Torba Yasa'ya dair konuşan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, "Bu yasaları önümüze getirenler Gezi ayaklanmasını unutmasınlar. Halkımız, işçiler, emekçiler direnişiyle ve mücadelesiyle OHAL'i nasıl yırtmışlarsa bu yasaları da yırtacaklardır" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekilim Murat Çepni, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasında OHAL'i kalıcılaştıran Torba Yasanın 16 yıllık AKP iktidarının pratiğinin aynası ve devamı olduğunu belirtti.
 
Çepni, "Düpedüz bu yasalar bugüne kadar yürütülen halk karşıtı, emekçi karşıtı siyasetin bir sonucudur. Burada açık olarak ortaya konulan yasalar, iktidarın içinde bulunduğu bir krizin çözümüne yönelik buraya getirilmiş yasalardır. Bu krizin esası bir yönetme krizidir, bir devlet krizidir. Bu krizin yine esası, başından itibaren halkına karşı örgütlenmiş bir iktidarın geldiği çıkışsızlıktır. Bu iktidar geldiğinde değişim ve demokrasi adına geldi. Değişim ve demokrasi adına gelenler, devraldıkları yönetim anlayışından çok daha ceberut bir yönetim anlayışına saplanıp kaldılar" dedi.
 
TORBA YASA EKONOMİK KRİZE ÇARE DEĞİL
 
Torba yasanın özünün ekonomik krize çare yasaları olduğunu söyleyen Çepni, "Bu iktidar küçük bir azınlığın iktidarıdır. Bu iktidar işçiye, emekçiye ve ezilen halklarımıza karşı örgütlenmiş bir iktidardır ve bu iktidar demokrasi, eşitlik ve özgürlük taleplerini şiddetle bastırmayı kendisine politika olarak belirleyen bir iktidardır. Dolayısıyla bu iktidarın halklarımıza, işçi sınıfı ve emekçilere vereceği tek şey işte bu OHAL yasasının ta kendisidir yani şiddeti, zoru çok daha katmerli hâle getirmek, demokrasiyi eşitlik ve adalet mücadelesini de yine şiddetle bastırmaktır" diye belirtti.
 
"Başta halklarımızın, işçi sınıfı ve emekçilerin, kadınların, gençlerin yürüttüğü OHAL karşıtı mücadeledir, eşitlik, adalet ve özgürlük mücadelesidir" diyen Çepni, bu mücadelenin iktidarın uykusunu kaçırdığını söyledi.
 
Halklarımıza şiddetten, zulümden başka bir şey sunmayanlar ipleri çok daha fazla germekten başka bir politika ortaya koyamazlar.
 
AKP HALKLARIMIZA ŞİDDETTEN BAŞKA BİRŞEY VEREMEZ
 
Çepni konuşmasının devamında şöyle dedi: "Bu yasaları önümüze getirenler Gezi ayaklanmasını unutmasınlar. Halkımız, işçiler, emekçiler direnişiyle ve mücadelesiyle OHAL'i nasıl yırtmışlarsa bu yasaları da yırtacaklardır. Halklarımıza şiddetten, zulümden başka bir şey sunmayanlar ipleri çok daha fazla germekten başka bir politika ortaya koyamazlar."