25 Nisan 2024 Perşembe

CENTCOM: Suriye'deki üssümüze roket saldırısı gerçekleştirildi

ABD Merkez Komutanlığı, Kuzeydoğu Suriye'de yer alan devriye üssüne roket saldırısı gerçekleştirildiğini açıkladı. Saldırının kaynağına ilişkin açıklama yapılmasa da, son dönemde artan hava saldırılarının Suriye'de DAİŞ'e karşı koalisyon güçleri ve bölge halkını riske attığı belirtildi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Kuzeydoğu Suriye'deki Hesekê vilayetine bağlı Şeddadi kentinde yer alan devriye üslerinin iki roketle hedef alındığını açıkladı. Suriye'deki koalisyon güçlerinin hedef alındığı belirtilen açıklamada, Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) roketlerin izini sürdüğü ve ateşlenmemiş üçüncü bir roket daha bulduğu aktarıldı. Roket saldırısı sonucu ölen ya da yaralanan olmadı.

CENTCOM sözcüsü Albay Joe Buccino, "Bu tarz saldırılar koalisyon güçleri ve sivil halkı riske atıyor ve Suriye'de zor kazanılmış stabilite ve güvenliği tehdit ediyor" ifadelerini kullandı.

CENTCOM, birkaç gün önce de Türk devletinin saldırılarının Suriye'deki ABD askerlerinin 130 metre yakınına isabet ettiğine dikkat çekerek, "Bu saldırılar DAİŞ'e karşı misyonu şimdiden riske attı" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye'deki koalisyon güçleri ve sivilleri hedef almalarının "söz konusu olmadığını" iddia etmişti.