27 Nisan 2024 Cumartesi

Cengiz Holding önünde İkizdere eylemine polis saldırdı: 13 gözaltı

Cengiz İnşaat'ın İkizdere'yi talanına karşı Cengiz Holding önünde yapılan eyleme saldıran polis, Gençlik Hareketi Koordinasyonu üyesi 13 kişiyi gözaltına aldı.

Rize Valiliği tarafından iki aydır direnen İkizdere halkına yönelik eylem ve yürüyüş yasağı kararı alındı. Cengiz İnşaat'ın önünü açmak için getirilen yasaklara karşı İkizdere'yi, ormanı, suyu, geleceğini savunmak için İstanbul'da Cengiz Holding önünde eylem yapan Gençlik Hareketi Koordinasyonu üyesi 13 kişiyi polis saldırısıyla gözaltına alındı.

Gençlik Hareketi Koordinasyonu Sözcüsü Ece Köroğlu, pandemi ve provokasyon bahanesiyle getirilen eylem ve yürüyüş yasaklarına tepki gösterdi. Köroğlu, Valilik tarafından alınan kararların, genelgelerin veya tweetlerin Anayasa'dan üstün olmadığını belirtti.

Köroğlu, "Dün Rize valiliğinden bir açıklama geldi. 'Eylemeleri yasaklıyoruz' dediler. Gerekçe olarak da şunu gösteriyorlar: 'Koronavirüs var'. Konu İkizdere'ye gelince mi normalleşme bitti? Diğer sebebi de provokatif eylemmiş, provokatif eylem dediğiniz şey emekçi halkın doğasına, vadisine, ormanına girmek oradaki ağaçları dozerle yıkmaktır. Bir provokasyondan bahsedeceksek emekçi halkın vadisine girmeye çalışan Cengiz de göreceğiz o ihaleyi veren siyasal iktidarda göreceğiz" diye konuştu.

İKİZDERE HALKI MESAJ GÖNDERDİ
Cengiz Holding önünde yapılan eylemde iki İkizdere köylüsünün gönderdiği şu iki mesaj da okundu:

"(İkizdere Köylüsü İsmet) Eskencidere Vadisi'nden besleniyoruz. Cengiz, vadimizi terket. Cengiz, sen para kazanacaksın diye vadimizi yok edemezsin.

"(İkizdere Köylüsü Zeynep) Başka yerde Bazalt Taşı yoksa, buradan başka Eskencidere Vadisi de yok"

13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Polis, İkizdere'yi savunmak için buluşan Gençlik Hareketi Koordinasyonu üyelerinin eylemine saldırdı. Eylemde 13 kişi gözaltına alındı.