3 Mayıs 2024 Cuma

Cemil Kırbayır dosyasının kapatılma kararı avukatlara tebliğ edildi

Zaman aşımı gerekçe gösterilerek dosyası kapatılan Cemil Kırbayır ailesi ve avukatları kararı değerlendirmek üzere İHD İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyecek. 

Gözaltında kaybedilen Cemil Kırbayır'ın dosyası zaman aşımı gerekçe gösterilerek kapatıldı. Yargıtay, zaman aşımının dolduğu ve bu nedenle kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilmesi yönünde kararı Kars Savcılığı'na gönderdi. İlgili karar aile avukatlarına tebliğ edildi.

Dönemin Başbakanı Erdoğan'ın talimatı sonucu kurulan ve Erdoğan'ın "her türlü destek ve imkanı yaratacağım" iddiasıyla görevlendirdiği Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nun çalışmaları sonucunda gözaltında kaybedildiği kayıt altına alınan Cemil Kırbayır dosyası zaman aşımı süresinin dolması nedeniyle kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verilerek kapatıldı. 

Kararın tebliği edildiği Cemil Kırbayır'ın ailesi ve avukatları, karar yaptığı itirazı ve cezasızlık kültürünü teşvik etmeye hizmet eden bu kararın kamuoyuyla paylaşmak üzere 7 Ocak 2022 tarihinde İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyecek.