6 Mayıs 2024 Pazartesi

Cemil Bayık: Antifaşist cephenin geliştirilmesi gerekiyor

Medya Haber televizyonunda güncel gelişmelere dair değerlendirmelerde bulunan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, ?Faşizme karşı anti-faşist cephenin geliştirilmesi gerekiyor. Kimler faşizme karşı durmak istiyorlarsa onlarla birlikte mücadelenin yürütülmesi gerekir" dedi.
KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Medya Haber kanalında yayınlanan özel programda, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.
 
AKP-MHP ittifakını her koşulda yerel seçimleri kazanmak istediğini belirten Bayık, "Buna karşı demokrasi ve özgürlükten yana olan güçlerin bunu bilerek güçlerini birleştirmeleri gerekir. Faşizme karşı ittifakların güçlendirilmesi gerekir. Hem bunu içte yapmak hem dışta yapmak gerekiyor" dedi.
 
KAZANACAK ADAY ETRAFINDA BİRLEŞİLMESİ GEREKİYOR
 
"Kazanacak adayın etrafında birleşilmesi gerektiği"ni savunan Bayık, seçimlere dair şöyle konuştu: "Güçlerini birleştirerek her şehir için demokrat adaylar etrafında birleşmeleri gerekir. Faşizmin karşısına demokrasinin adayını çıkarmaları gerekir. Onun etrafında da herkes birleşirse kesinlikle bu seçimlerde elde edecekleri sonuçları elde edemezler."
 
Leyla Güven'in eyleminin herkese "mücadele çağrısı" olduğunu belirten KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, "Oldukça da zamanında başlatılan, tehlikeyi herkesten önce gören, buna karşı duran ve herkesi de bu tehlikeye karşı duyarlı kılmaya, mücadele etmeye çeken bir eylemdir" diye konuştu. 
 
Öcalan’a karşı geliştirilen tecridin sadece Kürtlere yönelik olmadığını kaydeden Bayık, "Bütün Türkiye halklarının tecrididir. Zindana alınmasıdır, işkence, baskı altına alınmasıdır. İnsanlığın tecrididir aslında. Çünkü Türkiye’deki faşist, soykırımcı, sömürgeci rejim bütün Türkiye’deki uygulamalarını Önder Apo üzerinden geliştiriyor. Orada uyguladıklarını bir bütün topluma uyguluyor" dedi.
 
HERKES BU EYLEMİ DESTEKLEMELİ
 
Herkesin açlık grevi eylemlerine destek vermesini isteyen Bayık, "Bu eylemin gerçekten Türkiye’yi faşizmden kurtaracak bir eylem olduğuna herkesin inanması gerekir. Herkesin bu eylemi desteklemesi gerekir" diye konuştu. 
 
Faşizme karşı ittifak güçlerinin güçlendirilmesinin önemine işaret eden Bayık, bütün demokrasi güçlerine seslendi: “Faşizme karşı anti-faşist cephenin geliştirilmesi gerekiyor. Kimler faşizme karşı durmak istiyorlarsa onlarla birlikte mücadelenin yürütülmesi gerekir."
 
ABD ORTADOĞU'DAN ÇIKMADI, ÇIKMIYOR
 
KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemal Bayık, ABD'nin Suriye'den çekilme kararı ile ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı: "Amerika ne Suriye’den ne Ortadoğu’dan çıkmadı, çıkmıyor da. Sadece DAİŞ’e karşı oluşan koalisyondan çıktı. Suriye’den çıkıyorum demesinin anlamı budur, başka bir anlamı yoktur. İran’a karşı baskı uygulamak istiyor. Irak kendileri açısından çok önemli bir alandır. Irak sahasında böylesine güvensizlikler yaşanırken İran’a karşı nasıl baskıyı, ambargoları güçlendirecek? Zaten Suriye siyasetinde darbe yedi. İran biraz güçlenmiş oldu. Irak’ta da bu güvensizlikler ortaya çıkarsa o zaman İran politikalarını kolay kolay yürütemezler. Bunları gidermek amacıyla ani bir ziyarette bulundu."