20 Mayıs 2024 Pazartesi

Cemal Metin Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı tahliye edildi

Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı'nın aynı davada sanık olan kardeşi Mertcan Avcı, tahliye edildi. Duruşma, Nisan ayına ertelendi. 

Muğla'nın Menteşe ilçesinde Cemal Metin Avcı adlı tarafından Karabağlar Yaylasındaki bağ evinde katledilen Pınar Gültekin cinayetinin 3'üncü duruşması Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı'nın aynı davada sanık olan kardeşi Mertcan Avcı imza atma yükümlülüğü ve yurtdışı çıkış yasağı kararı ile tahliye edildi. Bir sonraki duruşma 26 Nisan'a ertelendi.

Pınar Gültekin'i, "canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek" suçundan Cemal Metin Avcı ağırlaştırılmış müebbet, kardeşi Mertcan Avcı  "yardım ve yataklık" suçundan 5 yıl hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

REDDİ HAKİM TALEBİ REDDEDİLDİ
Pınar Gültekin'in ailesinin avukatı Rezan Epözdemir'in geçen celsedeki "reddi hakim" talebi kabul edilmedi. İtiraz üzerine Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüşülen talep reddedilirken, Av. Epözdemir'in itirazı ardından reddi hakim talebi bu kez 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. 2. Ağır Ceza Mahkemesi de talebi kabul etmedi. Bu gelişmenin ardından davanın, 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edileceği öğrenildi.

Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2. duruşmada Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin tarafından reddi hakim talebinde bulunulmuştu. Pınar Gültekin'in arkadaşı Ceren Tunç'un tanık olarak dinlendiği sırada Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin sinirlenerek duruşma salonunu terk etmişti. Ceren Tunç'un mahkemede verdiği ifadede katil Cemal Metin Avcı'dan Pınar Gültekin'in tehditle para aldığına yönelik iddiası sonrası baba mahkeme başkanının tanığı yönlendirdiğini ileri sürmüş ve ardından reddi hakim talebinde bulunması üzerine duruşma sonlandırılmıştı.

NE OLMUŞTU?
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz'da kaybolmuş, ailesinin başvurusu üzerine jandarma ve polis ekipleri, arama çalışması başlatmıştı. Çalışmalar sürerken Cemal Metin Avcı gözaltına alındı. Avcı, cinayeti itiraf etti. Avcı'nın gösterdiği yerde bulunan varilde, Pınar Gültekin'in kısmen yanmış cesedine ulaşıldı. Adliyeye sevk edilen Cemal Metin Avcı, 'canavarca hisle ve eziyet çektirerek adam öldürmek' suçundan tutuklandı. HTS kayıtlarında ağabeyiyle aynı zamanda bağ evinde olduğu tespit edilen Mertcan Avcı da gözaltına alınıp tutuklandı.