18 Nisan 2024 Perşembe

Çav Bella soruşturmasına 'Dombra' yanıtı

Diyanet Başkanı Ali Erbaş, camide 'Çav Bella' çalınmasına ilişkin "Müslümanları derinden yaralayan olay" açıklaması yaparken, 25-26. Dönem CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt AKP'nin seçim şarkısı 'Dombra'nın camilerden çalındığı görüntüleri paylaştı.

Sosyal medyada İzmir'in çeşitli noktalarındaki camilerden Çav Bella çalınan görüntüler paylaşılmasıyla ilgili tartışmalar sürüyor. Müftülük, ezan sistemine sızarak frekansların değiştirilmiş olabileceğini belirtti. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ise konuya ilişkin soruşturma başlattı.

DİYANET DE TARTIŞMAYA DAHİL OLDU
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama şöyle: "İzmir Müftülüğümüzün ses sistemine yasa dışı bir şekilde girerek müdahalede bulunan kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan çirkin saldırı asla kabul edilemez. Mübarek Ramazan ayında tüm Müslümanları derinden yaralayan bu olayla ilgili suç duyurusunda bulunulmuş, bu provakatif eylemi gerçekleştiren, bu çirkin eyleme ilişkin videoları övücü ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında yetkili merciler tarafından soruşturma başlatılmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak konunun sonuna kadar arkasında olacağız" dedi.

CHP'Lİ ESKİ VEKİLDEN 'DOMBRA' YANITI
Yayınla ilgili CHP'yi sorumlu gösterenlere yanıt veren CHP'li Bozkurt, AKP'nin seçim şarkısı 'Dombra'nın bir caminden çalındığı görüntüleri tekrar yayınladı. Bozkurt, "Camilerimiz; belediyelere ya da CHaPe'ye mi, yoksa Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın başkanı olduğu Diyanet İşleri'ne mi bağlıdır? Camilerde her gece yatsıdan sonra selâ okutanlarla, Çav Bella ya da daha önce Dombra çaldıranlar aynı olabilir mi?" sorularını yöneltti.