19 Mayıs 2024 Pazar

Çarşamba eylemleri 10 haftayı geride bıraktı

Vergide adalet talebiyle 10 haftadır süren "çarşamba" eylemlerinde sağlık emekçileri sorularını yanıtlamayan hükümete seslendi. "Sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığını vermeyi, haksız ve adaletsiz vergi kesintilerinden vazgeçmeyi düşünüyor musunuz" sorusunu yönelten sağlık emekçileri, kamuoyunu mücadeleye çağırdı. 

Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarının "vergide adalet" talebiyle başlattıkları "çarşamba" eylemleri onuncu haftasında devam ediyor. Enflasyonun yıllık 124,35'e dayandığını kaydeden sağlık emekçileri, her ay artarak kesilen yüksek vergi oranlarına kabul etmeyeceklerini söyledi. 21 Şubat tarihinden bu yana tüm ASM binalarında ve hastane önlerinde "Vergide adalet İstiyoruz" eylemlerine kayıtsız kalan hükümetin karlarını her geçen gün artıran şirketleri nasıl kayırdığına dikkat çeken sağlık emekçileri kayıtsız kalmayacaklarının altını çizdi. 

'SONUÇ ALANA DEK ÇARŞAMBA EYLEMLERİMİZ SÜRECEK'
SES Antalya Şubesi, "çarşamba" eyleminde vergi kesintilerinin her ay sabit ve en fazla yüzde 15 oranında olmasını istedikleri söylendi. Söz alan Dr. Kaan Taşer, "Aile Hekimliği çalışanlarından her ay giderek artan oranda yüzde 35 e varan vergi kesintilerine son verilmesini, ücretlerimizden yapılan vergi kesintilerinin her ay sabit ve en fazla yüzde 15 oranında olmasını istiyoruz. Bunun için on haftadır yürüttüğümüzçarşamba eylemlerini sonuç alana dek süresiz sürdüreceğimizi buradan bir kez daha bildiriyoruz" dedi.

'SAĞLIK ÇALIŞANLARININ HAKKINI VERMEYİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ'
Hükümete soruları yanıtlamadığı için on haftadır eylem yaptıklarını kaydeden Taşer, "Bizlerden ek vergi kesintileri yaptığınız kadarıyla kamudan beslediğiniz hangi şirketten bu kesintileri yapabiliyorsunuz? Kamudan yüksek vergi muafiyetleriyle, vergi aflarıyla beslediğiniz, büyüttüğünüz bir avuç şirkete sağladığınız destek ne zaman son bulacak? Sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığını vermeyi, haksız ve adaletsiz vergi kesintilerinden vazgeçmeyi düşünüyor musunuz? Halkımızdan alınan adil olmayan ekonomik ve sosyal eşitsizliğe kaynaklık eden dolaylı vergileri azaltmayı düşünüyor musunuz? Kamuda gösterişe şatafata israfa dayalı harcamalara ne zaman son vereceksiniz? Eylemlerimiz taleplerimiz karşılana dek her Çarşamba sürecek, halkın sağlık hakkı, sağlık çalışanlarının haklı mücadelesi ve vergi adaleti için yürüttüğümüz mücadeleye tüm çalışanları ve vergi mağduru halkımızı davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.