26 Nisan 2024 Cuma

Cargill işçilerine 'devletin gücünü' ceza ile gösterdiler

Cargill'de sendikalı oldukları için işten atılan işçiler dün Ankara'daki eylemlerinde gözaltına alınıp sonra serbest bırakıldılar. İşçilere Bursa'ya dönerken sokağa çıkma yasağını ihlal ettikleri gerekçesiyle ceza kesildi. İşçilere Ankara'daki eylemleri sırasında polis amiri "Biz devletin gücüyüz, neler yapabileceğini gösteririz" demişti.

ABD'li Cargill firmasında sendikalaştıkları için işten atılan Cargill işçileri eylemlerinin 1000. günüde Tarım ve Orman Bakanlığı önünde eylem yapmak istedi. Polisin engellemesi üzerine sendikaları Tek Gıda-İş önünde nöbete başlayan işçiler, polis amirinin "Biz devletin gücüyüz, neler yapabileceğini gösteririz" tehdidiyle karşılaştı.

İşçiler daha sonra gözaltına alındı. Gözaltı işlemlerinin ardından serbest bırakılan işçiler polisin "Evinize dönün" sözüyle Bursa'ya araçlarıyla yola çıktılar. İşçiler yolda durduruldu, sokağa çıkma yasağını ihlal ettikleri gerekçesiyle ceza kesildi.

İşçiler polise "Ankara'da bize ceza kesen polisler bir tutanak verdiler. Bununla Karaman'a gidebilirsiniz dediler. Karaman'ın girişinde yine plakalarımız verilmiş yine 04.45'de sokağa çıkma yasağı sebebi ile ceza kesildi. Bu ülkede emniyet müdürünün sözü bu demek ki. Herkes zulmünde boğulsun" diye tepki gösterdi.