7 Mayıs 2024 Salı

Canlı yayında sarf edilen ırkçı ve cinsiyetçi söylemlerine tepki: Özür yetmez

Ege'de Son Ses'te program sunuculuğu yapan Murat Karakaş ve yayına konuk aldığı Rıdvan Karapehlivan'ın kadınlar ve mülteci kadınlara ilişkin ırkçı ve cinsiyetçi söylemlerine tepki yağıyor. İzmir Gazetecilik Cemiyeti, Karakaş'tan özür beklediğini duyururken, sosyal medya kullanıcıları özür dilemenin yeterli olmayacağını kaydetti. 

İzmir'in yerel haber sitesi Ege'de Son Ses'te program sunuculuğu yapan Murat Karakaş, yayın esnasında kadınlar ve mülteci kadınlara ilişkin ırkçı ve cinsiyetçi söylemlerde bulundu.

Konuya ilişkin açıklama yapan İzmir Gazeteciler Cemiyeti, "Egedesonses adlı internet sitesinde, kendisini gazeteci olarak tanıtan Murat Karakaş adlı kişi, kadınlar ve mülteciler hakkında hiçbir şekilde kabul edilemeyecek ifadelerde bulunmuştur. Irkçı, cinsiyetçi, aşağılayıcı dil asla kabul edilemez. Yayıncılık ve insanlık ilkelerinin çiğnenmesi çok üzücüdür. 'Gazeteciyim' diyen kişilerin her şeyden önce meslek etik ve değerleri üzerinde taşıması şarttır" denildi.

Karakaş'tan özür beklediğini kaydeden Cemiyet, gazetecilik ilkelerinin çiğnenmesine müsaade etmeyeceklerini duyurdu. 

Öte yandan sosyal medyada özellikle kadın gazeteciler olmak üzere çok sayıda kullanıcı Karakaş'a ve onunla birlikte aynı sözleri sarf eden Rıdvan Karapehlivan'a tepki gösteriyor.