2 Mayıs 2024 Perşembe

Can Candan, Baş'ın sözlerini paylaştığı için görevden alındı

Boğaziçi'de kayyum rektör tarafından görevden alınan Can Candan, sosyal medyada yaptığı açıklamada TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ın sözlerini paylaştığı için görevden alındığını duyurdu. 

Boğaziçi Üniversitesi'nin kayyum rektörü Naci İnci tarafından hukuksuz şekilde görevden alınan Akademisyen Can Candan'ın, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş'ın İleri Haber'de yer alan açıklamalarını paylaşması nedeniyle görevden alındığı bildirildi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından önce Melih Bulu, ardından da Naci İnci'nin kayyum olarak atandığı Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrenci ve akademisyenler karara itiraz ederek eylemlere başlamıştı. Üniversitede görev yapan akademisyenlerden Can Candan da süreç boyunca demokratik üniversite talebini sıkça dile getirirken, Naci İnci tarafından görevine son verilmişti.

Can Candan, yaptığı açıklamada TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş'ın kayyuma seslenen konuşmasını paylaştığı için hakkında soruşturma açıldığını belirtti ve rektörlük tarafından kendisine ulaşan yazıyı kişisel Twitter hesabından paylaştı.

"16 Temmuz tarihli (o gün paylaştığım) mesnetsiz iddialar ve hakkımda soruşturma açıldığı iddiası içeren "görevine son verdik” yazısından 5 ay sonra ilk defa elime Boğaziçi Rektörlüğü'nden bir yazı daha ulaştığını belirten Candan, şöyle devam etti: "Bu yazıyla 29 Aralık günü beni ilk defa soruşturmaya davet ediyorlar. Beş buçuk ay önce yürütmedikleri, sonuçlandırmadıkları ama haksız, hukuksuz olarak görevden alınma sebebim olarak gösterdikleri soruşturmayı şimdi yürütmeye çalışıyorlar. Neden mi? Çünkü açtığım dava sürecinde üst mahkeme nerede soruşturma belgeleri dedi.

Madem soruşturma yapmadınız, nasıl görevden alınma sebebi olarak yürütmediğiniz, sonuçlandırmadığınız soruşturmayı kullanır, beni ve öğrencilerimi mağdur edersiniz? Peki, soruşturmaya sebep gösterdiğiniz paylaşıma ne demeli? Bir haber portalında çıkan ve alıntıladığım (bana ait olmayan) sözleri tırnak içine alarak Twitter'da paylaşmam."