29 Mart 2024 Cuma

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı'nın ismi değişti

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı'nın adı, kelimelerin yeri değiştirilerek "Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" oldu.
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı'nın ismi "Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" olarak değiştirildiği bildirildi.
 
Bazı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
 
Buna göre, 10 Temmuz 2018 tarihli ve 30474 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin, altıncı kısım ikinci bölümünün "Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı" olan başlığı "Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" olarak yeniden düzenlendi.
 
Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı 2011'de kapatılmış, yerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kurulmuştu. Kadın örgütleri o zamandan beri, Aile Bakanlığı'nın yerine Kadın Bakanlığı kurulması için kampanyalar düzenledi.
 
Talep kabul edilmediği gibi Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan 6 Haziran 2018'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın birleştirileceğini açıkladı.
 
9 Temmuz 2018'de Resmi Gazete'de yayımlanan kararla iki bakanlık birleştirildi. Yeni ismi Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı oldu.