26 Nisan 2024 Cuma

Çakıcı 7 gazetecinin cezalandırılması için talimat verdi

Çete lideri Alaattin Çakıcı, cezaevinden çete üyelerine Karar gazetesi sahibi Mehmet Aydın ile 6 gazetecinin cezalandırılması talimatı verdi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı hedef aldığı açıklamalarını, "Erdoğan'a küstah sözler" başlığı ile haberleştiren Karar gazetesi sahibi ve yazarlarını hedef alan çete lideri Alaattin Çakıcı, tehditlerini talimata dönüştürdü. Kırıkkale Keskin Kapalı Cezaevi'nde kalan Çakıcı, kendisi adına açılmış "alaatincakiciresmi" isimli instagram hesabında yer alan imzalı mesajıyla, 6 gazeteci için çete üyelerine açık saldırı talimatı verdi.
 
Kaleme aldığı metinde "Ömrümde zarar vereceğim adama hep önceden haber verdim!" diyen Çakıcı, çete üyelerine Karar gazetesi sahibi Mehmet Aydın ve gazetenin yazarları olan İbrahim Kiras, Hakan Albayrak, Etyen Mahçupyan, Akif Beki, Gürbüz Özaltınlı'nın yanı sıra gazetenin eski yazarı Ali Bayramoğlu'na saldırı talimatı verdi.
 
Çakıcı, saldırı talimatını şu sözlerle verdi: "Türkiye ve yurtdışındaki bütün sevenlerimce görüldükleri yerde kesinlikle cezalandırılacaktır. İşte sevenlerim 'abi vur de ölelim, öl de ölelim' diyenlere, kim beni seviyorsa çağrımdır. Görevlerini yerine getirsinler."
 
Paylaşılan notta dikkat çeken bir diğer önemli ayrıntı ise Çakıcı'nın kadın olduğu için gazeteci Elif Çakır'a dokunmamaları için yine çete üyelerine talimat vermesi oldu.
 
Çakıcı, hakaretlerde bulunduğu talimat mesajında, "Daha evvel söyledim. Bu ülkede kimin gücü varsa beni öldürebilir" diye yazmayı da ihmal etmedi.
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alaattin Çakıcı'yı kısa süre önce rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde ziyaret etmişti.
 
Geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gazetelere verdiği ilanla çok sayıda gazeteciyi hedef göstermişti.