19 Mayıs 2024 Pazar

Çağlayan'da gözaltına alınan 52 öğrenciden 46'sı serbest bırakıldı

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde gözaltına alınan 52 öğrenciden 46'sı emniyetteki işlemlerin ardından serbest bırakıldı. 6 öğrenci ise bugün savcılığa sevk edilecek.

Gözaltına alınan 24 arkadaşlarının serbest bırakılması için Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapmak isteyen Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi 52 kişi dün işkenceyle gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerin ardından aralarında Artı Gerçek muhabiri Yağmur Kaya'nın da olduğu 46 öğrenci hastanedeki sağlık kontrollerinin ardından serbest bırakıldı.

Serbest bırakılan öğrenciler yaptıkları açıklamada "Başından beri LGBTİ+'ların bu direnişin bir parçası olduğunu ve onları asla yalnız bırakmayacağımızı söyledik. Yine aynısını tekrar etmek için buradayız. Gözaltına alınan arkadaşlarımızı almak için Çağlayan Adliyesi'ne gitmiştik. Bizi de gözaltı yaptılar. Şuan serbest bırakıldık ve tekrar tekrar şunu söylemek istiyoruz: Alışın buradayız gitmiyoruz!" dediler.

Gözaltındaki Çuhadar, Şeyma Çopur, Yıldız İdil Şen, Ferhat Ergen, Taha Öktem ve Murat Alican ise bugün savcılığa sevk edilecek.