18 Mayıs 2024 Cumartesi

Çağlayan'da Ezgi Bahçeci'ye özgürlük eylemi

ESP İstanbul İl Eşbaşkanı ve SKM MYK üyesi Ezgi Bahçeci'nin duruşması öncesi Çağlayan'da açıklama yapan sosyalistler, yalan beyanlarla Bahçeci'nin 7 aydır tutsak olduğunu kaydetti. 

İtirafçı Özüm Özak'ın yalan beyanlarıyla tutuklanan ESP İstanbul İl Eşbaşkanı ve SKM MYK üyesi Ezgi Bahçeci'nin tutuklu yargılandığı davanın ikinci duruşması İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. ESP, duruşma öncesi Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapacak. 

"İl başkanımız Ezgi Bahçeci'ye özgürlük" yazılı pankartın açıldığı eyleme HDP, Kaldıraç, SODAP, SYKP, EHB üyeleri de destek verdi.

'YALAN BEYANLARLA 7 AYDIR TUTSAK'
İlk olarak söz alan ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ebru Yiğit, Ezgi bahçecinin yürüttüğü mücadeleyi hatırlattı. Yiğit, "Kadın özgürlük mücadelesini engellemeye yönelik var gücüyle saldıran AKP faşizmi aylardır, yıllardır kadın derneklerini, kadın örgütlerini kapatarak, sokaklardaki fiili meşru mücadelesini engelleyerek kadınların iradesini kırmaya çalıştı. Kıramadığı her durumda erkek adalete sığınarak, hukukçuları, kolluğu devlete soktu, içinde bulunduğu acizliğin yansıması olarak da akıl sağlığının yerinde olmadığına dair 3 ayrı raporu olan bir itirafçının beyanlarıyla MYK üyemiz Ezgi Bahçeci'yi tutsak ediyor" dedi. 

'AMAÇLARI KADIN ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİ ENGELLEMEK'
Bahçeci'nin tutuklanmasına gerekçe olarak itirafçının yalan beyanlarının olmadığına dikkat çeken Yiğit, bu beyanların aylar önce mahkeme salonlarında çürütüldüğünü kaydetti. Asıl amacın kamuoyunun yanıltılarak; devrimci, sosyalist, yurtsever, feminist kadınları kadın özgürlük mücadelesinden uzaklaştırmak olduğunu söyleyen Yiğit, "Ezgi'nin kim olduğunu merak ediyorsunuz bir itirafçıya sormanıza gerek yok. Ezgi'yi İstanbul'un, İzmir'in semtlerine sorun; ev emekçisi kadınlara sorun, adliyelerde kadına yönelik şiddete karşı mücadele ettiği kadınlara sorun, adım adım arşınladığı sokaklara sorun ki size söylesinler" ifadelerini kullandı. 

Yiğit, şöyle devam etti: "Adalet sarayları tecavüzcü, istismarcı, katil erkekleri tek tek aklarken adalet arayan kadınları nasıl tutsak ettiğini bir bir yazacak tarih. Ve biz o gün geldiğinde bir kez daha direnmenin, haklı olmanın ve kazanmanın gururunu, hafifliğini yaşayacağız."

BULUT: BİRLEŞİK MÜCADELEYİ BÜYÜTECEĞİZ
HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut da Ezgi Bahçeci'yle beraber bu ülkeye eşitlik, adalet, özgürlük gelsin diye mücadele ettiklerini kaydetti. Faşist güçlerin kendilerini durdurmak için her yola başvurduğunu dile getiren Bulut, "Ülkenin üzerine çöreklendiler kara bir bulut gibi. Biz bunlara karşı mücadele ediyoruz. Birleşik mücadele hiçbir şekilde engellenemez. Bizden korkmakta haklılar, o korkuların başlarına geleceği güne kadar özgürlüğü, birleşik mücadeleyi büyüteceğiz" diye konuştu.

SYKP İstanbul Eşbaşkanı Roni Gören yaptığı konruşmada, ESP İstanbul İl eşbaşkanı Ezgi Bahçeci'nin tahliye edilmesini istedi.