27 Nisan 2024 Cumartesi

'Büyüklerin kirlettiği dünyayı çocuklar temizleyecek'

16 yaşındaki iklim grevcisi Greta Thunberg'in yaptığı çağrıya Türkiye'den cevap veren 11 yaşındaki Atlas Sarrafoğlu öncülüğünde Bebek sahilinde çok sayıda çocuk biraraya geldi.
16 yaşındaki iklim grevcisi Greta Thunberg'in yaptığı çağrıya cevap veren dünyanın dört bir yanındaki öğrenciler iklim adaleti talep etmek ve büyüklerini iklim yıkımının durdurulması konusunda bir an önce harekete geçmeye çağırmak için eylemler gerçekleştirdi.
 
Türkiye'den ise 11 yaşındaki Atlas Sarrafoğlu öncülüğünde Bebek sahilinde çok sayıda çocuk biraraya geldi. Ellerinde "Geleceğimizi istiyoruz", "İklim Değişmeden algını değiştir", "Geleceğimizle oynama, kömür yakma", "İklimi düzelt, dünyayı sağlıklı bırak", "İklimi değil sistemi değiştir", "5 yaşındayım ben fosil değilim", "Greta senin arkandayız", "Fosile elveda güneşe merhaba" dövizler taşıyan çocuklar iklim değişikliğinin önüne geçilmesini talep ettiler.
 
Atlas Sarrafoğlu burada basın açıklaması yaptı. Sarrafoğlu, "Bilim insanları iklim değişikliğini geri döndürürebilmemiz için 12 yılımız kaldığını söylüyor. 12 yıl sonra hepimiz ölmeyeceğiz ama yapacak birşey kalmayacak. Bugün öğrenciler 123 ülkede 2005 farklı etkinlik düzenliyor. Dünya en yaygın gönüllü gençlik eylemine tanık oluyor bizlerde bunun parçasıyız. Bizde Türkiye'de Ayvalık, Iğdır, Antalya, Bursa, Sakarya, İzmir de parklarda ve binaların önünde biraraya geldik. Beğensenizde, beğensenizde değişim başladı. Büyüklerin kirlettiği dünyayı çocuklar temizleyecek. Siz büyüklerden tek isteğimiz var. Bu dönüşümü daha da zorlaştırmamız ve bir an önce harekete geçmeniz" diye konuştu.
 
Sarrafoğlu sözlerine şöyle devam etti: "16 yaşındaki İsveçli öğrenci Greta Thunberg diyor ki: eviniz yanıyormuş gibi  hareket etmenizi istiyorum çünkü yanıyor. Greta Thunberg, Paris anlaşmasının şartlarının yerine getirilmesini gerektiğini söylüyor. Ama internette 'Türkiye ve Paris antlaşması diye arttığımda Türkiye in paris anlaşmasını onaylamadığının haberleri çıkıyor."
 
Eylem çocukların parkın içinde yaptığı yürüyüş ile son buldu.