9 Mayıs 2024 Perşembe

Buse Güler'i katletme girişimi davası ertelendi

Buse Güler'i katletmeye çalışan Cemal Albayrak'ın yargılandığı dava hastane raporlarının mahkemeye ulaşmaması gerekçesiyle ileri bir tarihe ertelendi. Buse Güler ve ailesi, sanığın duruşma salonuna getirilmesine tepki gösterdi.

İstanbul Sultangazi'de Buse Güler'i ateşli silahla katletme girişiminde bulunan Cemal Albayrak'ın yargılandığı davanın 2'nci duruşması Çağlayan'da bulunan İstanbul 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya katılan sanık Cemal Albayrak, önceki duruşmalarda Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden yaptığı savunmalarını tekrar ederek tahliyesini istedi. Sanık avukatı da suçu Buse Güler’e attı, müvekkilinin masum olduğunu iddia etti.
 
Buse Güler'in avukatı Hilal Özegen, hastane raporlarının mahkemeye ulaştırılmasını ve sanığın tutukluluk halinin devamını istedi.

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluğunun devamına, hastane raporlarının celbine  karar vererek duruşmayı 18 Mart 2021 tarihine erteledi.

'KARŞIMDA BİR CANİ VARDI'
Duruşma sonrası adliye önünde basın açıklaması yapan Buse Güler ve avukatı, sanığın önceki duruşmada ifade vermesine rağmen duruşmaya birebir katılmasının doğru olmadığını söyledi. 
 
Buse Güler ise sanığın duruşma salonuna getirilmesinin kendisi kötü etkilediğini belirterek, "Karşımda bir cani vardı" dedi.

Anne Ayfer Güler de, "Ben nasıl adalet bekliyorsam, sende bekleyeceksin. Savunmasız birine 4 tane kurşun sıkıyorsun ve bunu savunduğun tek nokta 'o benim sevgilimdi' oluyor. Kesinlikle yalan. Neden yaptığının altında ezilmiyor?" diye konuştu. Anne Güler, kızının katledilme girişiminin basında 'namus davası' olarak yer almasına da tepki gösterdi.