25 Nisan 2024 Perşembe

Bursa'da özsavunmaya 18 yıl ceza

Bursa'da özsavunmasını gerçekleştirerek kocasını öldüren İpek Tuncer'e 18 yıl 4 ay hapis cezası verildi.
Bursa'nın Orhangazi ilçesinde kendisine sistematik şiddet uygulayan kocası Zülfikar Tuncer'i çıkan tartışmada özsavunmasını kullanarak bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan İpek Tuncer'in karar duruşması Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
 
İpek Tuncer, karar duruşmasına Yenişehir Kadın Hapishanesi'nden SEGBİS ile katıldı. Duruşmaya kocası Zülfikar Tuncer'in ablaları Saliha Demir, Hanife Çiftçi ve kardeşi Gülümser Can ve taraf avukatları katıldı. Müştekiler, sanığın en ağır cezaya çarptırılmasını istedi.
 
Avukatları Şakir Çalışkan, sanığın kocasını uyurken öldürdüğünü, yaptığı savunmalarının tahrik hükümleri uygulanması için yaptığını iddia ederek, "Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep ediyoruz" dedi.
 
'ÖLDÜRMEK İSTEMEDİM'
 
Mahkemede söz alan İpek Tuncer'in avukatı Veysel Aşkın, müvekkilinin olay sabahı aralarındaki tartışmanın komşuları tarafından duyulduğunu, eşinin elinden kurtulmak için bıçağı bir defa salladığını, daha sonra panikle dışarıya çıktığını söyledi, tahrik ve iyi hal indirimin uygulanmasıyla birlikte tahliyesini talep etti. Önceki savunmalarında, "Akşam kavga ettik, sabah ilişkiye girmek isteyince tartıştık. Bu sırada, korkutmak için savurduğum bıçak göğsüne saplandı. Yaralandığını görünce korkup, dışarı kaçtım. Öldürmek isteseydim bıçağı kalbine vururdum" diyen İpek Tuncer, son sözünde, "İki kızım var onları düşünmek istiyorum. Çocuklarıma kavuşmak ve tahliyemi istiyorum" dedi.
 
Mahkeme heyeti, kısa bir aradan sonra açıkladığı kararında, sanık İpek Tuncer'e "kasten öldürmek" suçundan verdiği ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını, tahrik uygulanarak önce 20 yıla, sonra duruşmadaki iyi halini de göz önüne alarak 18 yıl 4 aya indirerek, tutukluluk halinin devamına karar verdi.
 
Kararı duyan müşteki Zülfikar Tuncer'in ablaları, "Adalet yerini buldu" dedi.