27 Nisan 2024 Cumartesi

Bursa'da Asya için eylem

Bursa'da katledilen Asya için eylem yapan Bursa Kadın Platformu, kadın katliamlarının ansızın değil göz göre göre geldiğini kaydetti. Kadınlar, bir kişi daha eksilmemek için mücadele edeceklerini haykırdı. 

Bursa'nın Kestel ilçesinde hakkında uzaklaştırma kararı  bulunan Oktay Hürmet tarafından kesici aletle katledilen Asya Pınar üzümcü için Bursa Kadın Platformu Kestel'de eylem yaptı. 

'KADIN CİNAYETLERİ GÖZ GÖRE GÖRE GELİYOR'
"Erkek-devlet şiddetine, krize, yoksulluğa karşı dayanışmaya" yazılı pankartın açıldığı eylemde katledilen Asya'nın fotoğrafları taşındı. Basın metnini okuyan Neslihan Binbaş, iktidarın kadın düşmanı politikaları nedeniyle her gün en az üç kadının katledildiğini belirtti. Kadın cinayetlerinin ansızın değil göz göre göre geldiğine dikkat çeken Binbaş, "Kamu görevlileri görevini yapmıyor. Polis zamanında gelmiyor, kadınları yanlış yönlendiriyor, arabuluculuk yapıyor. Ölüme gönderiliyoruz. Bunlar yetmez gibi bir de İstanbul Sözleşmesi'ni feshettiler" dedi. 

'KADIN CİNAYETLERİ ÖNLENEBİLİR'
Metnin ardından söz alan Aysa Pınar Üzümcü'nün arkadaşı Serpil Aktaş, "Asya, Oktay Hürmet hakkında şiddet gördüğü ve tehdit edildiği için uzaklaştırma kararı aldırmış. Oktay Hürmet'in dört tane sabıka kaydı var daha önce de başka bir kişiyi yaralamış. Bu suç makinesinin aramızda gezmesine izin veren herkes suçlu. Asya yerinde hepimiz olabilirdik. Kadın cinayetleri önlenebilir, İstanbul Sözleşmesi yaşatır" diye konuştu. 

Eylem; "Erkek adalet değil gerçek adalet", "Kadın cinayetleri politiktir", "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" sloganlarıyla sona erdi.