27 Nisan 2024 Cumartesi

Bursa Su Kolektifi'nden Uludağ açıklaması

Meclis'ten geçen Uludağ Alan Başkanlığı kanun teklifinin hukuki ve bilimsel bir karşılığının olmadığını altını çizen Bursa Su Kolektifi, her mecrada mücadeleyi sürdüreceğini kaydetti.

Bursa Su Kolektifi, iki günlük görüşmenin ardından AKP-MHP milletvekillerinin oylarıyla Meclis'ten geçen Uludağ Alan Başkanlığı kanun teklifine ilişkin açıklama yaptı.

Bu zamana kadar yaptıkları eylemlerin ve çağrıların hatırlatıldığı açıklamada, "Özellikle Bursa'ya ihanet olan bu kanunun AKP Bursa milletvekillerinin teklifiyle genel kurulda olması affedebileceğimiz ve unutabileceğimiz bir şey değildir. Halkın yanında olmayan bu vekiller elbet seçimlerde sandığa gömülecektir" denildi.

Hukuki ve bilimsel olarak var olmayan bir Uludağ alanı hakkında yapılan bu düzenlemenin Anayasa'ya, uluslararası anlaşmalara ve kanunlara aykırı olduğunun altı çizilen açıklamada, "Kamu yararını; toplum yararının ötesine geçen -gelecek kuşaklar dahil- ve ülkesel yarar, Uludağ ve ekosistemlerinin özünü koruma hakkı şeklinde algılıyoruz. Değer ve varlıkları koruma yetkisini ve gücünü anayasadan aldığımızı, bu hakla bundan sonra da vereceğimiz mücadelenin meşru olduğunu kamuoyuna duyuruyoruz. Bundan sonra da mücadeleye her mecrada devam edeceğiz" ifadeleri yer aldı.