7 Eylül 2024 Cumartesi

Bursa MEM tacizin üstünü örtmeye çalışıyor

Bursa İl Milli Emniyet Müdürlüğünde yönetici olan bir erkek, çalışan bir kadını defalarca sistematik taciz etti. Kadının delillerle birlikte resmi şikayette bulunmasına rağmen fail erkek hakkında işlem yapılmadı. 

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde çalışan bir kadın, "müdür" sıfatı taşıyan bir şahıs tarafından defalarca sözlü ve fiziksel tacize maruz kaldı. Tacize ilişkin somut kanıtlara rağmen fail erkek hakkında herhangi bir işlem yapılmadı. 

Fail erkek kadına sosyal medya üzerinden sistematik şekilde birlikte olmak istediği yönünde tacizde bulundu. Her saldırı karşısında kadın ısrarla "hayır" yanıtını verdi. Bunun üzerine fail erkek, kadını iş yerinde taciz etti. Evli ve çocuğu olan erkek kadına haftanın belli günlerde görüşmeyi teklif etti. 

Yönetici olan fail erkek, taciz ettiği ve kendisinin artık mesaj atmaması için sosyal medyadan engelleyen kadının çocuğunun 2 Haziran 2024 tarihinde yapılan LGS’de girdiği okulda kendini görevli yaptırdı, burada çocuğunu bekleyen kadını "sosyal medyadan engelleri kaldır" yönünde tehditte bulundu. Bu tehdit kameraya çekildi. 

Milli Eğitim Bakanlığı şikayetlere rağmen işi ağırdan aldığı belirtilen Bursa Muhalif’te yer alan habere göre Eğitim İş, kadının resmi şikayetine rağmen sonuç alamadığı bu taciz olayını takip edeceğini belirtti.