8 Mayıs 2024 Çarşamba

Bursa Kadın Platformu'ndan katledilen Yasemin için eylem

Kendisinden ayrılan Yasemin'i katleden polis Bilal Ağır'a Emniyet'in sahip çıkmasına tepki gösteren Bursa Kadın Platformu, her türlü erkek devlet şiddetine karşı kadın dayanışmasıyla mücadeleyi yükselteceklerini vurguladı. 

Bursa'da ayrıldığı polis Bilal Ağır tarafından katledilen Yasemin Ulutaş için Bursa Kadın Platformu eylem yaptı. Kadınlar eylemde, "Polis Birlik ve Beraberlik" isimli sosyal medyada bir kadını katleden Ağır için "Geçmiş olsun" mesajının yayınlanmasına da tepki gösterdi. 

Basın metnini okuyan Esra Karabulut, Yasemin sokak ortasında katledilirken katili yakalaması gereken polislerin ona sahip çıkmasına tepki gösterdi. Karabulut, "Öldürenin azmettirici nedenlerini gördürmeye yönelik bu dili reddediyoruz. Yaşadığımız her türlü erkek-devlet şiddetinin karşısında birlikte mücadele ederek ve birbirimizle dayanışarak kazanacağımızı biliyoruz. Kadına yönelik şiddet münferit değil, politiktir ve bu şiddeti önlemenin en önemli yolu da kadın mücadelesinden ve kadın dayanışmasından geçer. Eşit ve şiddetten uzak bir hayat için mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Kadınların özgürce yaşayacağı bir ülkeyi hep birlikte kuracağız" dedi.

Söz alan Yasemin Ulutaş'ın kuzeni Özlem Ulutaş, "Bugün bizim Yaseminimiz soldu yarın başka güllerimiz solmasın. Biz sadece adalet istiyoruz. Sosyal medyada çok çirkin ithamlar var. Bu insan iki yıldır eşinden ayrı yaşıyordu. Dört ay öncede boşanma davaları gerçekleşmişti. Sırf kızı sevdikleri insanlar üzülmesin diye o katilin soyadını taşıyordu. Biz bunları yaşamak istemiyoruz. Dün televizyonda izlerken üzüldüğümüz Özgecanlar olurken bugün biz bu olayı yaşadık. Biz bunu hak etmiyoruz. Biz Yaseminimizi kaybettik sizler kaybetmeyin" dedi.

Ayrıca, katil Bilal Ağır'ın emniyetteyken Yasemin Ulutaş'ın kızını arayarak "Anneni öldürdüm" dediği öğrenildi.