17 Mayıs 2024 Cuma

Bursa Demokrasi Güçleri: Kirli mafya iktidarını yıkacağız

Devlet-mafya kirli ilişkilerine dikkat çeken Bursa Demokrasi Güçleri, AKP'ye ve onun mafya düzenine aman vermeden, bu düzeni yıkmak için mücadele edileceğini kaydetti. 

Bursa Demokrasi Güçleri, çete lideri Sedat Peker'in itiraflarıyla bir kez daha ortaya saçılan devlet-mafya kirli ilişkilerine ilişkin Kent Meydanı'nda yaptığı açıklamada, mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı. 

"Kirli mafya iktidarını yıkacağız" yazılı pankartın açıldığı eylemin metnini Eray Kılıç okudu. Kılıç, "Siyasi cinayetlerden dünyanın her tarafına uzanan uyuşturucu ve benzeri kirli ticaret ağlarına, telaffuzu güç rakamlara ulaşan yolsuzluk çarkına ilişkin ifşalar, bu ifşalar karşısında söylenen yalanlar, suskunlukla geçiştirme ve üzerini örtme çabaları devletin kurumlarıyla içinde, hatta merkezinde bulunduğu bir suç örgütlenmesiyle karşı karşıya olduğumuzu tüm çıplaklığıyla ortaya koymaktadır" dedi.

Halka karşı işlenen suçların tüm faillerin, siyaset, sermaye ve mafya üçgeninde girilen tüm gizli ve kirli ilişkilerin açığa çıkarılması, sorumluların halkın önünde hesap vermesi gerektiğini belirten Kılıç, "Siyasi egemenliğini bu baskı, terör ve yolsuzluk mekanizmasının üzerine kuran iktidarın, ortaya dökülen bu muazzam suçların hesabını kendiliğinden vermeyeceğini biliyoruz. Türkiye işçi sınıfı, emekçileri ve halk güçleri olarak örgütlü bir güçle hesap sormazsak, sorumluların cezalandırılmasını sağlayamazsak iktidar çarkı bu çamurun içinden çıkmayı becerebilecektir. Talan düzenine karşı toplumsal itirazı, mücadeleyi büyütme ve tüm gerçekleri ortaya çıkarmak için memleketin tüm ilerici demokrat devrimci güçleri AKP'ye onun mafya düzenine aman vermeden umutla cesaretle bu düzeni yıkmak iddiasıyla üzerine yürümelidir" ifadelerini kullandı.