7 Mayıs 2024 Salı

Bursa Artvin Çevre Platformu: Karadeniz'e sahip çık

Bursa Artvin Çevre Platformu, Karadeniz Bölgesi'nde doğaya zarar veren çalışmalara son verilmesi için çağrıda bulundu.

Bursa Artvin Çevre Platformu, Karadeniz Bölgesi'nin talan edilmesine karşı Mesken Meydanı'nda eylem yaptı.

"Yaşam alanlarımıza, Karadenizimize sahip çıkıyoruz" pankartının açıldığı eylemde konuşan Bursa Artvin Çevre Platform Sözcüsü Ahmet Orhan, "Yapılan uygulamalar Karadeniz bölgesine gün geçtikçe zarar veriyor" dedi.

Orhan, "Dünyanın en güzel ve en zengin ekosistemlerinden birçoğuna ev sahipliği yapan Karadeniz bölgemiz; para hırsının, yanlış ve çıkarcı yönetim anlayışının sonucunda yok olma tehdidi ile karşı karşıyadır. Çevreye etkisi düşünülmeden ve canlıların yaşamını dikkate almadan yapılan uygulamalar, Karadeniz bölgesini gün geçtikçe daha yaşanmaz bir hale getirmektedir" dedi.

Orhan, "Sakarya'dan Artvin'e kadar bütün doğal çevreyi yok eden uygulamalara son verilmesini, halkın karar verme süreçlerine katılımının sağlanıp taleplerinin karşılanmasını ve yargı kararlarına uyulmasını talep ediyoruz. Bölgemizde halkın taleplerine aykırı olarak çevreye ve doğaya zarar veren uygulamaların tamamına karşıyız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çevre hakkını korumak için hep birlikte hareket edeceğimizi kamuoyuna açıklıyoruz" diye konuştu.