29 Mart 2024 Cuma

Buldan'a seslenen halk: Hani neredeler?

Adıyaman'da deprem sonrası yaşanan yıkımı gözlemleyen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, halkın tepki ve taleplerini dinledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, depremin en fazla etkilediği Adıyaman'da halkı ziyaret etti. Buldan'a HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay ve HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül eşlik etti. Depremin yarattığı yıkımı gözlemleyen Buldan, halkın taleplerini dinledi.

'HANİ NEREDELER?'
Buldan ile konuşan halk, yetkilileri aradıklarında, "Telefonunuzu aldık geri döneceğiz" cevabını aldıklarını ama dönen kimsenin olmadığını aktardı. Birçok kişinin enkazın altında kaldığını ve soğuktan donarak öldüğünü vurgulayan yaşlı bir anne, "Benim 4 tane çocuğum gitti. Biz varız diyorlar hani neredeler" diye isyan etti.

Başka bir kadın, "Adıyaman'ın hakkı bu kadar mıdır? Niye kimse gelmedi? Bu kadar insan, çocuk öldü" diye başladığı sözlerini bitirmeden ağlamaya başladı.

Halk, "Girişte çorba dağıtılıyor diye herkes bizi buraya yönlendiriyor ama burada hiçbir şey yok. İlk gün geldik yine böyle" diyerek tepkilerini dile getirdi.